image
 |  0 16 Листопада 2018 | 08:53

Історична частина міста Луцьк є незатишною для тривалого перебування, - депутат міськради

Мікрорайон Старого міста в його нинішньому стані є непривабливим для тривалого перебування там туристів та мешканців міста.
Про це під час обговорення Програми розвитку туризму в Луцьку у 2019 – 2020 роках заявив депутат Луцької міськради від ВО «Свобода» Андрій Білан.
Обранець громади акцентував увагу на непривабливості і некомфортності історичної частини міста для тривалого перебування там туристів та лучан.
«Подивіться на історичну частину міста. Чи є там багато комфортних, затишних освітлених вуличок, де можна спокійно гуляти у будь-яку пору доби? Чи є там затишні кафе, куди можна зайти туристу? Чи розвинута взагалі туристична інфраструктура у місті?  Ні. Навпаки, історична частина Луцька за винятком, може однієї вулички, занедбана, темна і не викликає бажання проводити там багато часу. У історичній частині має відчуватися ритм життя, створені усі умови для цікавого відпочинку і безпечного перебування. А зараз більшу частину часу Старе місто у Луцьку напівмертве».

Крім того, на думку депутата, незручне залізничне сполучення Луцька з Києвом та іншими містами і країнами суттєво уповільнює розвиток туризму.
Також Андрій Білан додав, що з настанням холодної пори року у історичній частині міста припиняється будь-яка активність. Туристичний сезон закривається аж до травня. Через це Луцьк втрачає велику частину туристичного потоку, адже бажання їхати до обласного центру Волині взимку практично зникає.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Став відомим портрет середньостатистичного туриста, який відвідує Луцьк

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити