image
 |  4 17 Листопада 2018 | 13:52

Гроші з повітря: розповіли, як «Волиньгаз Збут» заробляє на споживачах газу

Член виконкому Луцької міськради свободівець Михайло Щур вважає, що підприємство «Волиньгаз Збут» заробляє кошти на повітрі. Він коментує, що підприємство купує 1000 кубометрів газу, а продає його населенню як 1020 кубів.

Про це він написав на своїй сторінці у «Фейсбуці".

Щось таке прочитав сьогодні в новинах: «Директор підприємства «Волиньгаз Збут» Микола Тищук роз’яснив появу додаткової плати за газ в рахунках громадян», – йдеться в дописі.

«Газ при високій температурі розширяється, при низькій температурі стискається. Тому, щоб правильно його порахувати, він має бути в певних стандартних умовах. Приведення до стандартних умов – це коли газ при температурі 20 градусів і 760 мм ртутного стовпчика. Це є газ, приведений до стандартних умов. Він повинен обраховуватися в таких одиницях», – пояснює Микола Тищук.

«Все б нічого, але, якщо вірити Вікіпедії, то середня температура повітря в м. Луцьку становить 7,4 °С. Тобто, в середньому (якщо говоримо про наземні магістралі) протягом року газ заходить при температурі 7,4°С, але хтось придумав поняття «стандартних умов» і, лучанам вже той газ має поступити при темперетурі в 20 °С», – стверджує Михайло Щур.

«Звісно, його ніхто не підігріває і не охолоджує. Просто на основі якоїсь таблиці множать кубатуру спожитого газу на коефіцієнт. Мені вдалось віднайти ту таблицю коефіцієнтів. І, як я розумію, в середньому Волиньгаз Збут купляє газ при температурі 7,4 °С, а реалізовує той же газ, але вже помножений на коефіцієнт»,– зазначається в дописі.

«До прикладу візьмемо жовтень місяц із умовою, що лічильник у споживача знаходиться на вулиці. За таких умов споживши 1000 м.куб газу лучани мають сплатити за 1020 кубів, або на 171 грн більше. Ось так шановні лучани та волиняни!», – пише Михайло Щур.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити