image
 |  2 17 Листопада 2018 | 07:57

На Волині назріває екологічна катастрофа (ВІДЕО)

На центральному пляжі у селі Світязь вода відійшла від берега і утворилися острівці з піску, які протяглися на декілька десятків метрів. Тож місцеві витягують із води човни, хоча ще місяць тому вони ще були у воді.
Про це йдеться у сюжеті UA:Волинь.
Мешканка Шацька Аліна Гаврось зізналася: не пам’ятає, аби вода у Світязі так відступала.
Чому озеро так обміліло, фахівці називають кілька версій.
Інспектор Держекоінспекції Олександр Ткачук зазначив: «Найперше питання полягає у Хотиславському кар’єрі. Його розробка впливає на ситуацію на Світязі. А другий фактор – це погодні умови. У нашому районі осінь була дуже суха, без дощів, літо було сухе».
«Бачимо невтішну картину, зменшився рівень води. Хотілося б сказати, що це пов’язано насамперед зі змінами кліматичних умов. Весна переходить в літо різко, літо – в осінь, і воно довше за тривалістю, тобто випаровування води збільшується. Недостатня кількість опадів створює таку ситуацію, що міліють озера», - додав старший науковий співробітник Шацького національного природного парку Петро Юрчук.
За даними начальника Волинського обласного управління водного господарства Ростислава Кравчука, тенденцію до обміління волинських водойм спостерігають із 2014 року.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити