image
 |  5 30 Серпня 2021 | 20:38

1 веpесня волинським школяpам не зайвими будуть паpасольки

Волинські синоптики проінформували про те, якою буде погода протягом останніх днів і чи припиняться на території області дощі з приходом першого осіннього місяця.

Про це Інформаційному агенстству «Волинські Новини» розповіла провідний синоптик Волинського гідрометцентру Світлана Дриганюк.

Зі слів метеорологині, в останні дні серпня погоду нашої області визначає малоградієнтне поле низького тиску.

«Якщо на вихідних Волинь знаходилася на периферії циклону, центр якого над Чорним морем та над Туреччиною, то сьогодні, 30 серпня, та у вівторок, 31 серпня, центр цього циклону змістився. Відповідно, опади дещо припиняться до 1 вересня. Утім у перші дні осені на сильний прогрів повітря розраховувати не варто», – каже фахівчиня.

До 1 вересня включно на території області середній температурний режим уночі становитиме 10-13 градусів з позначкою плюс, вдень – не перевищить 20-22 градусів тепла.

Стихійних лих, шквалів, граду не очікують.

У вівторок, 31 серпня, на Волині прогнозують мінливу хмарність без істотних опадів. Вітер західний 5-10 метрів за секунду. Температура повітря вночі коливатиметься від +8 до +13 градусів, вдень – від 17 до 22 градусів вище нуля.

У День знань, 1 вересня, на території області буде хмарно з проясненнями. Вночі місцями сильні дощі, вдень – невеликий короткочасний дощ. Вітер північно-західний 5-10 метрів за секунду. Нічна температура повітря – 8-13 градусів вище нуля, вдень – 7-22 градусів тепла.

2 вересня на Волині прогнозують мінливу хмарність. Вночі місцями невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер північно-західний 7-12 метрів за секунду, вдень місцями пориви 15-20 метрів за секунду. Температура повітря вночі – 7-12, вдень 13-18.

У п’ятницю, 3 вересня, очікують на мінливу хмарність без істотних опадів. Вітер північно-західний, 5-10 метрів. Температура вночі 5-10 градусів тепла, вдень – 15-20 градусів вище нуля.

«Тож на 1 вересня школярам не зайве буде прихопити парасольки», – кажуть у гідрометцентрі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Школи самостійно прийматимуть рішення про заходи на 1 вересня, - чиновник Луцької міськради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити