image
 |  79 16 Жовтня 2024 | 15:04

10 фільмів для холодних осінніх вечорів

Минуло ще одне літо, яке у нас відібрали. І настала осінь, коли ми маємо продовжувати триматись. А для того, аби це вдавалось краще, радимо час від часу проводити осінній вечір за переглядом чудових фільмів, які створять відповідну атмосферу.

Ідеальні незнайомці (2016)

Це був звичайний вечір в колі друзів. Головні герої цієї історії - друзі, які знають один одного цілу вічність, вони знайомі з дитинства. Так що їм здається, що у них вже немає ніяких секретів, вони все знають один про одного. Але це далеко не так, тому що у кожної людини є три життя: публічне, особисте і таємне.

І ось одна з присутніх пропонує зіграти в цікаву гру, гру в правду. Всі присутні покладуть свої телефони в центр столу, під час вечері всі дзвінки, всі повідомлення стануть надбанням громадськості. Повідомлення потрібно буде читати вголос, а на дзвінки відповідати на гучному зв'язку.

Спочатку друзі поставилися до такої гри з інтересом, тому що вважали її невинною забавою, яка просто дозволить скрасити вечір. Але дуже швидко гра виходить за межі розумного, тому що починають розкриватися найнесподіваніші і темні таємниці і сторони особистості тих, хто знаходиться за столом. Ясна річ, що всі хотіли б припинити гру, але на кону тепер занадто багато, причому ті, чиї таємниці вже розкрилися, розуміють, що їм нема чого втрачати. Так що вони наполягають на тому, щоб все тривало.

Таким чином, близькі друзі стали ідеальними незнайомцями для такої гри в правду.

Маленькі жінки (2019)

Сюжет картини, заснований на однойменному романі Луїзи Мей Олкотт, розвивається за часів Громадянської війни в США навколо взаємовідносин чотирьох сестер. Джо - письменниця-початківець і справжній шибеник, що надає перевагу бути в компанії хлопчаків. Мег - відповідальна, жіночна і романтична красуня, яка мріє про багате життя. Бет - скромна і сором'язлива дівчина, яка хоче присвятити життя музиці. Емі - артистична й імпульсивна молодша сестра, яка користується своєю чарівністю для досягнення особистих цілей. Незважаючи на гармонійні відносини всередині сім'ї, кожна з сестер стикається з безліччю проблем і складнощів в спробах знайти власне місце в жорстокому світі ...

Щастя у волоссі (2018)

Головною героїнею кінокартини «Щастя у волоссі» є успішна дівчина на ім'я Вайолет. Професійна діяльність у неї складалася чудово, робота оплачувалася гідно, а сама працьовита особа відчувала себе задоволеною. Особисте життя красуні теж вирувало. Протягом тривалого часу вона зустрічається із прекрасним хлопцем, який задовольняє запити леді. Відповідно вона планувала створити міцну сім'ю, в якій з'являться дітлахи, а вона стане дбайливою матір'ю та дружиною. Жінка дуже трепетно ​​ставилася до зовнішнього вигляду, особливу увагу приділяла зачісці, оскільки вважала її найважливішою частиною жіночої краси. Завдяки подібній педантичності, жінка була володаркою найшикарніших локонів.Красуня найчастіше вдавалася до допомоги фахівців, довіряючи їх професіоналізму, але іноді самостійно укладала волосся. Але поступово її життєвому шляху стали виникати труднощі. Вона почала сумніватися у серйозності намірів залицяльника. Вона з'ясувала, що колись близький її чоловік не прагне скріплювати взаємини і була шокована таким поворотом подій. Психологічне потрясіння призвело до низки неприємностей: на роботі не все добре, перукарі помітили рідші локони, які втратили колишню пишність і розкішність. Стрижка мала вирішити низку проблеми, але такі кардинальні заходи перевернули вектор її звичного образу у зворотному напрямі.

Амелі (2001)

Що таке доля? І чи є вона хоч у одного з нас? Яка ймовірність того, що все, що відбувається лише ланцюг випадковостей? Багато хто не вірить в таку можливість, і мало хто помічає зв'язок. А це означає, що кожен має цінність і можливо щастя доступне для кожного. Але у деяких людей - унікальна, особлива доля. Вона служить тому, щоб змінювати життя інших. Приносити їм щастя і радість.

Але вона не знає про свій вплив на інших, і не хотіла б дізнаватися про це. Вона поглинена своїми думками, фантазіями, які лише для неї мають цінність. Вона дивна і оточують її не менш дивні люди. Її звуть Амелі.

Люди давно перестали навіть допускати можливість існування чудес. Але з нею вони стають можливі. Вона змінює інших, і разом з ними змінюється весь світ. І тільки вона залишається колишньою: веселою, радісною і такою несхожою на всіх інших ...

Життя і мета собаки (2017)

У людини ніколи напевно не було більш відданого друга, ніж собака. Саме ця тварина без будь-яких застережень любить свого господаря і готова завжди прийти йому на допомогу. Так звичайно чотириногий друг теж просить ласки і розуміння у відповідь, але це все дрібниці.

Останнім часом багато говорять про реінкарнації душі людини. У кінокартині 'Собаче життя' розповідається про постійне відродження одного чотириногого друга. Він уже поміняв багато тіл, були це пси і самки собаки. Тільки собака пам'ятає всі свої минулі періоди життя і людей, які були поруч з нею. Першою була стара жіночка, яка разом з нею дожила останні роки. Самотньому і сором'язливому ​​хлопчику Ітану, пес Бейлі став справжнім рятівником. Наступною господинею була дівчина Венді, яку він завжди захищав від нападу злих людей. Собака була величезною і маленькою, поліцейським або рятувальником і багато ще ким, але вона завжди була поруч.

Цикл Сансари вже у цій, хоч і не людській, але живій душі підійшов до кінця. Люди повинні зрозуміти, що наш світ не тільки для них, але і для інших мислячих істот.

Котячі світи Луїса Вейна (2021)

Нерідко легендарних художників порівнюють із божевільними, адже зрозуміти, що насправді коїться у них у голові не так просто. І чим більше геніальності, тим тонша грань між реальністю та вигадкою. Луїс Вейн малює кішок: яскравих, позитивних та усміхнених. Він намагається заробити улюбленими способами, щоб дати шанс на світле майбутнє своїм п'ятьом сестрам. Емілі, яка одного разу прийшла в їх будинок як гувернантка, внесла в його життя яскраві фарби і новий погляд на те, що відбувається навколо. З часом вона виходить заміж за головного героя фільму «Котячі світи Луїса Вейна», а її безмежне кохання допомагає йому кардинально змінити погляди оточуючих на життя і кішок. Своїми картинами Вейн намагається донести, що навіть у непроглядній темряві можна знайти трохи світла і радості. Тим часом його антропоморфні кішки, зображені на картинах, дедалі більше стирають межу між реальністю та вигадкою. Чи вдасться Луїсу зберегти необхідний баланс?

Королівство повного місяця (2012)

Фільм занурює нас в 60-ті роки XX століття. Це драма про двох закоханих, які тікають з невеликого містечка в Новій Англії. Хлопець з дівчиною - зовсім ще діти, вони познайомилися в таборі бойскаутів і звідти ж втекли. Таємниче зникнення підлітків ставить на вуха все місто, місцевий шериф (Брюс Вілліс) починає пошуки, тренер бойскаутського табору проводить своє власне паралельне розслідування. Мама втекла дівчата б'ється в істериці. Батько ж поводиться підозріло ... До того ж на узбережжі починається буря, яка остаточно ставить все з ніг на голову.

У кожного буває в житті перше кохання, і це кіно - саме про таке почуття: непереможне, таке, що не знає перешкод. Чудові актори, якісний сюжет (сценаристи - Роман Коппола і Уес Андерсон), дія, яка динамічно розгортається доставлять любителям кіно море емоцій при перегляді 'Королівства повного місяця'.

Кохання під час урожаю (2021)

Луна Ґілсон — молода жінка, що працює черговим хірургом у лікарні й самостійно виховує дитину. Вона постійно пропадає на роботі, через що у неї псуються стосунки з восьмирічним сином Енді, який ображається на матір за те, що вона пропускає важливі події з його шкільного життя. Зрозумівши, що так вона може втратити і сина, і себе саму, Луна вирішує взяти відпустку і пожити на батьківському ранчо. Приїхавши до місця, де вона зростала, жінка вирушає до саду і поринає у спогади, з яких її несподівано вириває зустріч із новим управителем батьківською фермою Віллом Нешем. Стосунки між ними складаються погано, і Луна, вважаючи, що батьки припустилися помилки, коли взяли Вілла на роботу, вирішує довідатися про нього все, щоб вивести на чисту воду. Але звістка про те, що батьки мають намір продати ферму, вносить корективи як у плани Луни, так і у її відносини з управителем.

Пристрасті Дон Жуана (2013)

Головний герой комедійної картини «Пристрасті Дон Жуана» - молодий хлопець на ім'я Джон. Він веде безтурботний спосіб життя, і весь вільний час присвячує собі коханому. Інтересів в житті Джона не так багато: машини, порно, і випадкові зв'язки з красивими дівчатами. І найголовніше, що перегляд порнофільмів займає в житті хлопця далеко не останнє місце. Джон справжній серцеїд, і для оцінки дівчат у нього навіть існує своя десятибальна шкала сексуальності. Одного разу він знайомиться з дуже красивою дівчиною Барбарою, яка навіть по його шкалі тягне на тверду десятку. Тільки ось дівчина виявляється неприступною, і не має наміру в перший же вечір стрибати до нього в ліжко. Все це не для неї, Барбарі потрібні серйозні стосунки, і тому Джону належить забути про деякі свої захоплення. Але чи зможе він це зробити?

Вік Аделайн (2015)

Фільм «Вік Аделайн» - фантастична мелодрама про жінку, що отримала небезпечний подарунок - вічну молодість.

Адалін Марі Боуман з Каліфорнії народилася в перший день далекого 1908 року. Доля не обіцяла дівчині ніяких сюрпризів: звичайне дитинство, рідну домівку, заміжжя, народження дочки Флемінг і раннє вдівство. Все змінилося, коли непогожим зимовим вечором Адалін потрапила в автокатастрофу. До того ж в розбите авто потрапила блискавка, і електричний удар став для героїні незвичайним подарунком - вона перестала старіти.

Навіки 29-річна Адалін пережила однолітків і епоху, а її дочка Флемінг, яка звикла бачити маму вічно молодою, постаріла. Приховуючи справжній вік, безсмертна жінка змінює документи і адреси і уникає близьких знайомств. За 107 років Адалін не зустріла головного - справжнього кохання і людини, разом з якою побажала б постаріти. Час тече повз феноменальну жінку, поки на новорічній вечірці Адалін не зустрічається з Еллісом Джонсом - чудовим чоловіком, любов якого варта вічної молодості.

Приємного перегляду! 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити