image
 |  5 1 Червня 2024 | 13:49

29% українців живуть у бідності, - Світовий банк

Впродовж останніх чотирьох років кількість бідних в Україні зросла на 1,8 млн осіб, досягши 29% від загального населення країни.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на дані звіту Світового банку, пише ВолиньЮА. 

«Кількість українців, які живуть в бідності, з 2020-го року зросла на 1,8 млн осіб, досягши 29% населення на тлі продовження російського вторгнення, що ослаблює національну економіку», – йдеться у матеріалі.

Зазначається, що за підрахунками Світового банку, загалом близько 9 млн українців зараз живуть у бідності. «Зростання рівня бідності пов’язане із зниженням працевлаштування, оскільки більш ніж п’ята частина дорослих, які до початку війни працювали, втратили роботу», – зауважує Reuters.

Водночас у звіті звертається увага, що 85-92% українських лікарень досі повноцінно працюють, попри російські удари.

Також щонайменше 89% дітей віком 6-18 років продовжують навчання, хоча у регіонах, де найактивніше тривають бойові дії, 72% учнів відвідують заняття онлайн.

Окрім цього, звіт Світового банку вказує, що 97% пенсійних виплат та 85% трансферів іншої соціальної допомоги здійснюються в Україні вчасно. «Пенсії та інша соціальна допомога допомогли замінити дохід після втрати роботу серед вразливих груп», – стверджує Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 1 червня. Цей день в історії: День захисту дітей

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити