image
 |  5 27 Червня 2018 | 09:21

Акція «Вголос. Читаємо розповіді Олега Сенцова»: Пилип Іллєнко, Олесь Санін і В'ячеслав Довженко читають «Автобіографію» (ВІДЕО)

Українські кінематографісти - колеги і друзі режисера - приєдналися до акції «Вголос. Читаємо розповіді Олега Сенцова».
Про це 27 червня 2018 року повідомляє сайт «Телеграф».
[embed]https://youtu.be/L9Zi2oVpqFw[/embed]
Голова Держкіно Пилип Іллєнко, режисер Олесь Санін і актор В'ячеслав Довженко знялися у відео, в якому прочитали розповідь «Автобіографія» з його збірки «Оповідання».
Перший відеоролик із серії презентували 26 червня під час заходу на підтримку Олега Сенцова «Йдемо до кінця», організованого Центром інформації про права людини в рамках конференції представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ.
Під час заходу також відбулися благодійний збір коштів для сім'ї Олега Сенцова і перегляд фрагменту стрічки Аскольда Курова «Процес». Зібрані під час акції 10 тис. грн передадуть сестрі режисера Наталії Каплан.
Щоб приєднатися до акції, потрібно прочитати на камеру розповіді зі збірки автобіографічних оповідань Сенцова «Оповідання» і відправити повідомлення на електронну адресу [email protected].
Ініціатори обіцяють, що опублікують кожне отримане відео в соціальних мережах, зокрема на сторінці української продакшн-компанії 435 FILMS в Facebook.
Сьогодні, 27 червня, під офісом Міжнародного Комітету Червоного Хреста відбудеться акція «Врятуйте в'язнів Кремля».
Нагадаємо, станом на 27 червня Олег Сенцов голодує вже 45-й день. Поки достовірної інформації про стан його здоров'я немає. Відомо лише, що це стан складне.
20 червня Європейський суд з прав людини звернувся до російської влади з проханням надати докладну інформацію про стан здоров'я Олега Сенцова, а також порекомендував йому припинити голодування.
Напередодні генсек Ради Європи офіційно попросив президента РФ про помилування Сенцова, проте в Кремлі відповіли, що це прохання не може бути підставою для звільнення українця.
Згодом російський омбудсмен повідомила, що Сенцов відмовився від зустрічі з лікарями, яких обрали його адвокат і родичі. Найближчим часом вона має намір особисто відвідати режисера. Також вона додала, що життя Сенцова нічого не загрожує.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити