image
 |  2 20 Березня 2023 | 15:17

Анонсований весняний наступ росіян наближається до кульмінації

Весняний наступ Росії наближається до кульмінації. Зараз у України з'являється можливість перехопити ініціативу і почати контрнаступ.

Російські війська не можуть завершити тактичне захоплення Бахмуту, тож наступ ПВК "Вагнера", ймовірно, також наближається до кульмінації, пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У росіян також є проблеми з наступом і в районі Авдіївки-Донецька та Вугледара.

"Нещодавній наступ на Авдіївку призвів до великих втрат зі сторони Росії, еквівалентним одній роті", – зазначають в ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель військових у навчальному центрі на Чернігівщині: деталі

155-та бригада морської піхоти зазнала катастрофічних втрат у живій силі та техніці під час постійних невдалих атак на Вугледар у листопаді 2022 року та лютому 2023 року.

Російське військове керівництво, ймовірно, значною мірою покладається на резервні частини 98-ї повітряно-десантної дивізії, щоб компенсувати ці втрати, пишуть в Інституті.

В район Вугледару переміщують дякі частини 8-ї повітряно-десантної дивізії, яка розташована в районі Кремінної Луганської області.

"Це "свідчить про рівень відчаю з боку російського командування", – йдеться в зведенні.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити