image
 |  5 27 Березня 2020 | 20:42

Антирекорд оновлюється: від COVID-19 в Італії за добу померла майже тисяча людей, 9 134 загалом, понад 86 тисяч - хворі

Кількість померлих в Італії за останню добу від захворювання, викликаного коронавірусом нового типу, склала рекордні 969 осіб. Всього з початку спалаху померли понад 9 тисяч осіб, заявив у п’ятницю глава Департаменту цивільного захисту Анджело Борреллі.

Про це повідомляє «УНН» з посиланням на видання Corriere della Sera, а також дані Міністерства охорони здоров’я Італії.

Загальна кількість тих, хто заразився коронавірусом, станом на 27 березня перевищила 86 тисяч осіб, зокрема за останню добу виявили 5 959 нових випадків хвороби.

Від початку епідемії померли 9 134 осіб (зокрема за добу зафіксували рекордні 969 смертей), цілком одужали за весь час 10 950 осіб.

До прикладу, 26 березня повідомлялося про смерть 662 осіб.

Зазначимо, що прем’єр-міністр Італії Джузеппе Конте поширив обмежувальні заходи, які раніше були введені в кількох регіонах, на територію всієї країни. Вони будуть діяти з 10 березня по 3 квітня. Указ про це опубліковано на сайті уряду Італії.

Пересування по країні відтепер дозволено тільки по роботі, для лікування і в разі екстрених ситуацій. Школи та університети закриті — як і музеї, розважальні заклади і спортивні клуби. Масові зібрання, включаючи весілля і похорони, заборонені. Спортивні змагання будуть або скасовувати, або проводити без глядачів. Люди з температурою вище 37,5°C повинні залишатися вдома і звести до мінімуму контакти з оточуючими.

Згодом, Конте в зверненні до нації 11 березня оголосив про введення нових обмежувальних заходів через поширення коронавірусної інфекції. Заява Конте транслювалося в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Ізраїлі показали, як люди розносять мегаполісом коронавірус (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити