image
 |  11 21 Серпня 2023 | 16:16

Audi та BMW вийшли з російського ринку слідом за Mercedes-Benz

Німецькі автомобільні компанії Audi та BMW обмежили для російських дилерів доступ до свого фірмового програмного забезпечення.

Про відключення від програмного обладнання компанії BMW повідомив найбільший російський дилерський центр баварської марки "БорисХоф", передає російське видання "Коммерсантъ". Тепер у російських офіційних сервісних центрах через це неможливо зробити дублікат ключів.

"В одному із дилерських центрів Audi на умовах анонімності розповіли, що доступ до ПЗ обмежений вже два місяці. Це призвело до проблем із програмуванням дублікатів ключів, а також із встановленням деталей, де потрібне програмування. Йдеться про блоки управління, коробки передач, парктроніки та інше", – сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисники за добу знищили 12 ворожих танків і 460 окупантів

Із BMW є й інші складності. Один із співробітників відділу техобслуговування наголосив, що наразі невідомо, чи зможуть дилери проводити комп'ютерну діагностику. У дилерському центрі "Автодім" повідомили, що доступ до онлайн-сервісів BMW все ж таки здійснюється, але через "додаткові резервні канали".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити