image
 |  0 24 Травня 2020 | 15:43

Авіація НАТО минулоріч 290 разів перехоплювала російські літаки над Європою

У Північно-Атлантичному альянсі підрахували, що у 2019 році літаки НАТО перехоплювали російські літаки в європейському повітряному просторі майже 300 разів.

Про це повідомляє Болгарська служба Радіо Свобода з посиланням на посадовця Альянсу, який побажав не називати свого імені. 

"У 2019 році союзні літаки піднімалися в небо 290 разів, щоб супроводжувати або перекривати російські військові літаки по всій Європі", - йдеться в повідомленні.

За даними співрозмовника видання, активність російської військової авіації над Чорним морем та в інших частинах Європи зросла з 2014 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія роздала на Донбасі 200 тисяч своїх паспортів, – віце-прем’єр Олексій Резніков

Лише цього тижня 5 літаків НАТО від трьох членів Чорноморського альянсу – Болгарії, Румунії та Туреччини – піднімалися в повітря для перехоплення двох російських стратегічних бомбардувальників Ту-22 і двох винищувачів Су-27, які наблизилися до спільного повітряного простору трьох країн у західній частині Чорного моря.

Як інформує "УП", військові Болгарії зазначили, що російські літаки повернулися в російський повітряний простір без інцидентів. 

Міністр оборони Болгарії Красимир Каракачанов констатував, що росіяни "роблять це регулярно", таким чином РФ "перевіряє наші можливості і хоче бачити, як ми будемо реагувати, як швидко будемо відправляти літаки і чи будуть наші радари їх бачити".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не лише сезонні: Польща розширила список осіб, які можуть в'їжджати без карантину

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити