image
 |  2 13 Липня 2018 | 12:02

Авіаудар на сході Сирії: вбито близько 30 осіб

Щонайменше 28 осіб загинули в результаті авіаудару по контрольованому "Ісламською державою" району на сході Сирії поблизу кордону з Іраком.
Про це повідомив Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, пише Reuters.
Сирійське державне інформаційне агентство та інші проурядові ЗМІ заявили, що очолювана США коаліція завдала авіаудару поблизу міста Альбу-Камаль на схід від річки Євфрат. За їхніми даними, загинуло понад 30 осіб.
Очолювана США коаліція бореться за те, щоб розбити залишки "Ісламської держави" в Сирії в підтримку сирійських демократичних сил (SDF), альянсу повстанців, зокрема курдську YPG.
Президент Сирії Башар Асад за вирішальної допомоги Росії та Ірану відновив контроль над більшістю сирійських територій, захоплених повстанцями з 2011 року, коли в країні почалася війна.
Напередодні високопоставлена російська військова делегація увійшла в останній утримуваний повстанцями район південного міста Дар'а і почала переговори про його передачу під управління військ Башара Асада.
Близько 2 тисяч повстанців із сім'ями залишилося в цьому районі. Угода про капітуляцію включає здачу зброї і евакуацію.
Сполучені Штати раніше пригрозили, що здійснять "тверді і належні заходи" у відповідь на порушення сирійським урядом перемир'я на півдні, але повстанці заявили, що США сказали їм не чекати ніякої американської військової підтримки.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити