image
 |  2 29 Серпня 2018 | 09:49

Автівка стала домівкою: показали життя лучанина, якого вигнав син (ВІДЕО)

Автівка стала домівкою. Шістдесятиоднорічний Георгій Назарчук живе у потрощеній після аварії "Ладі" вже тиждень.  Каже, що два місяці тому потрапив у дорожньо-транспортну пригоду, лежав у лікарні.
Про це йдеться у сюжеті 12 каналу.
Коли повернувся додому, де жив разом із сином Володимиром, замки були вже замінені, а син поїхав за кордон та на дзвінки не відповідав.
"Я сюда вийшов з лікарні, ключі не підходять, все закрито. Тут квартирант живе, там ремонт робиться.. я не знаю. От так і вийшло... Я вже вам так скажу, кому каліка потрібен? От щас я живу отутот, судіди допомагають", - розповідає лучанин Георгій Назарчук.

Чоловік стверджує: цю чотирьохкімнатну квартиру придбали разом із дружиною. Жили тут втрьох: він з дружиною та її сином, якого чоловік усиновив, коли тому було близько десяти років. Потім дружина поїхала на заробітки, а він з сином залишився вдвох. Син нібито обіцяв батькові, що купить йому компактне житло, а сам натомість житиме у цій квартирі. Але, за словами Георгія Назарчука, виявилось, що молодий чоловік хотів здихатись батька і навіть таємно виписав його із помешкання.
"Я йому кажу: ти мені паспорта принеси. Де мій паспорт? Він мені приносить. Але тоже так пізно вже було, темно, в коридорі. Я там без задньої мислі. Я й взяв. Каже: всьо там нормально буде. Я думаю, то й добре. Я потім дивлюся: йолкі-палкі, а я вже ж виписаний", - обурюється Георгій Назарчук.

Від чоловіка відмовились не лише син і дружина, але й рідна сестра, яка живе у Луцьку. Каже, що безпритульний брат - це не її проблема.
"Всі, будь ласка, питання до його дружини і до його сина. Я вам нічим допомогти не можу, вибачайте", - сказала сестра чоловіка у телефонній розмові із журналістами.

Так і вийшло, що стареньке авто – єдине місце, де може переночувати чоловік. Щодня небайдужі сусіди приносять йому їжу і напої, простирадла, аби не було холодно вночі.
"Людина - інвалід. Ви ж бачите, він не може вийти з машини. І вже де тільки не зверталися, нікому нічого не треба. Він оце отак лежить вже сім днів, йому носимо їсти сюди", - зазнчає Сусідка Жанна.

У територіальному центрі соціального обслуговування кажуть, що про цю ситуацію знають. За їх словами, чоловіка ніхто не виписував – він сам подарував синові свою частку квартири. Але запевняють, що допомогти нічим не можуть, оскільки у Луцьку немає притулку для бездомних. Один з можливих варіантів – влаштувати у геріатричний пансіонат. Але це коштуватиме його родичам шість з половиною тисяч гривень щомісяця.
"Вони відмовляються за нього платити. На сьогодні ми зв'язувались із його сестрою, вона працює в обласній дитячій лікарні,що все-таки як не є, то її рідна кров, щоб вони рішення теж якось спільно прийняли, тому що документи в сина його всі, щоб хотя би в хоспіс його оприділити. Ну чекаємо їхнього рішення, - каже директорка терцентру Галина Шатецька.

Юрист стверджує - якщо чоловік дійсно був приписаний у цій квартирі, то син не мав права самочинно виписувати його звідти. Тому Георгій Олександрович може позиватись до суду.
"Я раджу людям, які опинились у такій ситуації, звертатись одразу ж в органи національної поліції з заявою про злочин, оскільки можливо виписати людину лише за рішенням суду, якщо вона там прописана, тим паче, якщо вона має інвалідність певної групи, - зауважує юрист Олег Огородник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Життя в авто: як лучанин став вигнанцем у власного сина? (ФОТО)
Втім, Георгій Назарчук таки сподівається, що рідні дадуть згоду хоча б на те, аби його поселили у хоспіс, де доба коштує 65 гривень. Для цього їм треба буде підписати відмову від опіки над чоловіком. Оплачувати перебування там Назарчук зможе і сам, пенсії та аліментів на це вистачить. Але рідні поки що відмовляються навіть від того, аби підписати ці документи. Георгій Олександрович чекає, що найближчим часом рідні все ж допоможуть йому, бо вже майже осінь, і ночі у побитій "Ладі" ставатимуть все холоднішими.












Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити