image
 |  2 27 Березня 2022 | 10:29

Азербайджан жорстко відповів на претензії росії: У нас такої адмін територіальної одиниці як Нагірний Карабах немає

У відомстві назвали заяви Міноборони рф щодо атаки на регіон азербайджанських військових брехнею.

Про це повідомляє Міноборони Азербайджану.

"25 березня під час телефонної розмови міністра оборони генерал-полковника Закіра Гасанова з міністром оборони російської федерації генералом армії Сергієм Шойгу було обговорено ситуацію, що склалася на території Азербайджану, де тимчасово дислоковано російський миротворчий контингент. У ході бесіди азербайджанською стороною було заявлено, що на пунктах проводиться уточнення позицій та місць дислокації", – йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що попри розмову, вранці 26 березня вірменські збройні формування спробували вчинити диверсію. Внаслідок заходів з боку Азербайджану, вірмени були змушені відступити.

"Міністерство оборони заявляє, що Азербайджан прихильний до тристоронньої заяви від 10 листопада 2020 року і не порушував її положень. З жалем зазначаємо, що відповідно до пункту 4 цієї заяви досі не виконано повного виведення залишків вірменської армії та незаконних вірменських збройних формувань з території Азербайджану. Порушує положення заяви Вірменія, а не Азербайджан", – зауважили у Міноборони країни.

Також у відомстві зазначили, що заява Міноборони рф суперечить характеру двосторонніх відносин та Декларації про союзницьку взаємодію.

"На території Азербайджану немає адміністративно-територіальної одиниці під назвою "Нагірний Карабах". Назва села, згаданого у заяві, не Фурух, а Фаррух… Закликаємо Міноборони рф відповідно до положень тристоронньої заяви забезпечити повне виведення залишків вірменської армії та незаконних вірменських збройних формувань з визнаних міжнародним співтовариством територій Азербайджану, не представляти у спотвореній формі рух збройних сил Азербайджану в межах нашої країни, не використовувати вираз "Нагірний Карабах" та правильно вказувати назву територій Азербайджану", – резюмували у прес-службі.

Зауважимо, дещо раніше на росії повідомили, що в районі Нагірного Карабаху запроваджений воєнний стан через вогонь з боку Азербайджану.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити