image
 |  0 14 Червня 2019 | 12:01

«Батьківщину» поповнив скандальний «губернатор» і прибічник Януковича

Партія "Батьківщина" представила перших 50 членів списку на дострокові вибори в Верховну Раду. На 15 місце потрапив скандальний голова львівського обласного осередку "Батьківщини", екс-губернатор Тернопільської та Львівської областей Михайло Цимбалюк.

Під час президентської кампанії 2004 року Цимбалюка звинувачували в агітації регіону на підтримку Віктора Януковича. Втім, адмінресурс не допоміг тернопільському губернатору впоратися із завданням, і область проголосувала за майбутнього президента України Віктора Ющенка, - пише znaj.ua.

У владу Цимбалюк повернувся після перемоги Януковича на виборах президента України в 2010 році. Спочатку він знову очолив Тернопільську область. А ще через кілька місяців став губернатором Львівської області. 

"Я розумію, що Партія регіонів — це та політична сила, яка дала мені посаду, і я знаю, що залежу від цієї політичної сили", - говорив Цимбалюк виданню Високий замок.

9 травня 2011 року у Львові відбулися сутички та стрілянина на пагорбі Слави. У організації провокацій свободівці звинуватили владу і особисто губернатора Цимбалюка. І прийшли до нього в кабінет вимагати відставки, з чим у підсумку він погодився.

Пізніше з'ясувалося, що обіцянку Цимбалюк не дотримав і продовжив виконувати свої обов'язки.

Каже - не відпустили через підготовку міста до Євро-2012. У теж час, після проведення перевірки на об'єктах будівництва до Євро-2012 було виявлено розкрадання державних коштів на суму 50 млн грн. І винні досі не знайдені.

Читайте також: Кум Медведчука йде 22-м у списку партії Зеленського

Але остаточно губернаторську долю Цимбалюка вирішив інцидент, що стався під час відкриття "Арени Львів". Це стало останньою краплею і Янукович звільнив Цимбалюка.

В 2015 році він очолив львівську обласну організацію "Батьківщини".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити