image
 |  4 22 Лютого 2022 | 22:48

Байден оголосив про введення нових санкцій проти РФ

Президент США Джо Байден повідомив про запровадження нових санкцій проти Росії через визнання нею "незалежності" "Л/ДНР". Вони стануть доповненням до вже оголошених обмежувальних заходів.

Про це американський лідер заявив у вівторок, 22 лютого, під час публічного виступу щодо ситуації навколо РФ та України, - пише Оглядач.

Його промова транслювався на YouTube-каналі Білого дому (щоб подивитися відео, доскрольте сторінку до кінця).

Головне із звернення Байдена:

  • США введуть жорсткіші санкції і продовжать це робити.
  • Вашингтон та Берлін працюють над тим, щоб зупинити запуск "Північного потоку-2".
  • Обмеження зачеплять російські еліти, їхні сім'ї, банки, суверенний борг РФ.
  • За продовження своєї агресії Росія заплатить ще більшу ціну.
  • США продовжать надавати військову допомогу Україні.
  • США захищатимуть кожен клаптик землі НАТО.
  • У країни Балтії надсилатимуть війська для оборони.
  • У Путіна немає бажання йти на діалог, а США немає сумнівів у тому, що Росія – агресор.
  • Визнання "Л/ДНР" та подальші пов'язані з цим дії означають, що РФ почала вторгнення на територію України.
  • США зберігають готовність до дипломатичного шляху вирішення кризи.

Про "визнання" "Л/ДНР"

Визнання "незалежності" тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей, за словами Байдена, означає, що Росія просто відрізає собі частину України.

"Він (Путін) оголосив про розміщення російських збройних сил, і що вони ще глибше заходитимуть у ці території. Таким чином, він для себе намагається виправдати захоплення нових територій. Я знаю, що він готує привід для того, щоб просунутися значно далі", – сказав американський лідер.

Також Байден заявив, що оголошення нових держав з боку Путіна є серйозним порушенням міжнародного права.

"Путін вважає, що має право оголошувати нові країни. Це серйозне порушення міжнародного права. Немає сумнівів, Росія зробила кроки проти України", – підкреслив він.

Санкції

Також Байден оголосив про перший пакет санкцій. Під нього вже потрапили два банки – ВЕБ (державний "Зовнішкомекономбанк") та "військовий банк", проте назву він не озвучив. Водночас CNN уточнює, що другою фінустановою є "Промзв'язокбанк".

Крім того, під обмеження потрапила зовнішній борг РФ. Це означає, що Росія тепер не зможе брати кредити чи торгувати на міжнародних ринках своїми держоблігаціями.

Далі, 23 лютого, санкції буде введено проти російських еліт та їхніх сімей. За словами Байдена, вони беруть участь у корупційній політиці і також мають покарати.

Президент США запевнив, що "Північний потік-2" далі не просуватиметься. Тобто йдеться про блокування газопроводу."Коли Росія планує наступні кроки, ми також готуємося до наступних кроків. І ціна для неї стане ще більшою. Ми їх (санкції) посилюватимемо ще більше, якщо Росія продовжить ескалацію", – попередив Байден.

Постачання озброєнь Україні

Американський лідер запевнив, що США продовжать надавати Україні оборонну допомогу. Також Вашингтон посилюватиме своїх союзників по НАТО

"Якщо Росія не виведе своїх військ з Білорусі, я дав дозвіл нашим військовим у Європі посилити Литву, Латвію та Естонію", – сказав Байден.

Водночас він уточнив, що це лише оборонні кроки і США не мають наміру нападати на Росію, однак хочуть надіслати їй певний меседж: "Разом із союзниками ми захищатимемо кожен клаптик землі НАТО".

"Ми все ще думаємо, що Росія продовжить свою атаку на Україну, але сподіваємось, що цього не станеться", – наголосив американський президент, уточнивши, що навколо кордонів України зосереджено близько 150 тисяч російських військ.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити