image
 |  133 12 Червня 2024 | 10:23

Байден схвалив відправку в Україну другої системи Patriot

Президент США Джо Байден прийняв рішення після низки зустрічей і дебатів про відправку в Україну вже другого американського зенітно-ракетного комплексу Patriot.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на неназваних високопосадовців американської адміністрації та військових.

"Рішення пана Байдена було прийнято минулого тижня після низки зустрічей на високому рівні і внутрішніх дебатів про те, як задовольнити нагальні потреби України в посиленні протиповітряної оборони, не ставлячи під загрозу боєготовність США".

Видання з посиланням на офіційні особи зазначає, що друга система Patriot прибуде з Польщі, де вона захищала ротацію американських військ, які повертатимуться до Сполучених Штатів.

За словами американських офіційних осіб, система може бути розгорнута на лінії фронту в Україні протягом наступних кількох днів, залежно від технічного обслуговування або модифікацій, яких вона потребує.

"Представники адміністрації сподіваються, що розгортання ще однієї американської системи Patriot підштовхне союзників зробити те ж саме", - зазначає видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіцеру Національної академії сухопутних військ оголосили підозру у побитті курсантів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити