image
 |  5 4 Листопада 2020 | 21:15

Байден уже отримав рекордну кількість голосів виборців в історії США

Демократ Джо Байден став кандидатом у президенти, який отримав найбільшу кількість голосів на виборах в США за всю історію.

Про це пише The Guardian, - повідомляє "Європейська правда".

При цьому, підкреслює видання, багато бюлетенів ще не підраховані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори у США: Трамп лідирує в усіх шести ключових штатах, але Байден усе ще попереду

Байдена підтримали 69 759 833 громадяни. Це число перевершує попередній рекорд Барака Обами в 2008 році, коли він отримав підтримку 69 498 516 виборців.

Загальна сума голосів, відданих за Байдена,вже більш ніж на 3,9 млн перевищує кількість голосів, які отримала Гілларі Клінтон в 2016 році, коли вона виграла всенародне голосування, але програла президентство Дональду Трампу.

У Трампа зараз - 67 160 663 голоси, також більше, ніж він отримав в 2016 році, і більше, ніж Обама в 2012 році. З цими голосами Трамп на третьому місці у списку за всю історію США.

Такі показники є результатом рекордної явки. Нагадаємо, понад 100 мільйонів американців проголосували на виборах достроково.

Незважаючи на успіх Байдена, результат виборів ще не визначений, оскільки триває підрахунок голосів у кількох ключових штатах. Обидві кампанії кандидатів заявляють, що вірять у перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд скасував рішення про надання російській мові в Запоріжжі статусу регіональної

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити