image
 |  9 1 Жовтня 2023 | 09:53

Байден зявив, що США не можуть допустити, щоб підтримка України була перервана

Пізно ввечері в суботу, 30 вересня, за місцевим часом, Президент США Джо Байден оприлюднив заяву, відреагувавши на прийняття бюджету для фінансування урядових органів на 45 днів без допомоги Україні: "Ми за жодних обставин не можемо допустити, щоб американська підтримка України була перервана."

Про це пише УП.

"Хоча спікер і переважна більшість Конгресу були непохитними у своїй підтримці України, у цій угоді немає нового фінансування для продовження цієї підтримки. Ми за жодних обставин не можемо допустити, щоб американська підтримка України була перервана. Я цілком сподіваюся, що спікер дотримуватиметься своєї відданості народу України та забезпечить підтримку, необхідну для допомоги Україні в цей критичний момент".

 Президент США схвалив ухвалений обома палатами Конгресу проект продовження фінансування, спрямований на запобігання зупинки роботи уряду (шатдауну).

Після ухвалення бюджету про тимчасове фінансування, де не включена допомога Україні, сенатори підтвердили свою відданість Україні у рідкісній двопартійній заяві лідерів Сенату.

30 вересня Палата представників Конгресу США затвердила бюджет для фінансування урядових органів на 45 днів без допомоги Україні. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навчання українських пілотів вже розпочалося – Пентагон

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити