image
 |  2 31 Жовтня 2018 | 14:44

Бійців-добровольців на Волині пропонують визнати учасниками російсько-української війни

Визнати осіб, які перебували або перебувають у складі добровольчих формувань для захисту України від російської агресії, але не увійшли до складу регулярних частин українського війська, воїнами-добровольцями, які брали участь у російсько-українській війні, пропонує профільна комісія Волинської облради.
Зокрема, таке рішення зокрема підтримала на своєму засіданні 31 жовтня 2018 року постійна комісія з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, яку очолює Анатолій Вітів (фракція ВО «Свобода»).
Як інформує «ВолиньUА», початковий проект рішення, запропонований на розгляд комісії, мав назву «Про визнання статусу бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України».
Утім, за пропозицією голови комісії, таке «ліберальне» трактування щодо учасників війни замінили на «правдивіше», назвавши бійців-добровольців учасниками «російсько-української війни».
«Давайте називати речі своїми іменами. Таке трактування більше відповідає історичній правді і є справедливішим по відношенню до тих, хто добровольцем пішов захищати нашу землю від нашого одвічного ворога – Московії», – аргументував таку позицію Анатолій Вітів.

Окрім того, аби обласна рада мала змогу надавати учасникам російсько-української війни звання «Почесний громадянин Волині», комісія запропонувала також внести зміни у відповідне Положення. Комісія пропонує доповнити його словами про те, що звання «Почесний громадянин Волині» може присвоюватися особам «за заслуги, мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України», у т.ч. учасникам російсько-української війни.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Волиньраді визначили представників громадськості до конкурсних комісій у медичній сфері

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити