image
 |  4 27 Квітня 2020 | 09:31

Білорусь офіційно обігнала Україну за кількістю хворих на коронавірус

У Білорусі зафіксували більше випадків зараження коронавірусною інфекцією Covid-19, ніж в Україні.

Про це свідчать офіційні дані обох країн, - відзначає Захід.нет.

У Білорусі, де загалом проживає майже 9,5 млн людей, станом на день неділі, 26 квітня, за інформацією тамтешнього міністерства охорони здоров’я, захворіли 10463 людини, померли 72, одужали 1695 пацієнтів. При цьому в суботу хворих у Білорусі було на 817 менше. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус у Почаєві: кількість хворих різко зростає, карантин максимально посилюють

В Україні, де проживає понад 37 млн людей, за даними Центру громадського здоров’я, станом на ранок неділі було 8617 хворих на Covid-19, померли 209 людей, видужали 840. У порівнянні з суботою, в неділю кількість хворих в Україні зросла на 492. 

Варто зауважити, що напередодні різкого зростання хворих на Covid-19 у Білорусі провели республіканський суботник без захисних масок. Зокрема в суботу, 25 квітня, 2,3 млн жителів Білорусі взяли участь в суботнику. Також у ньому брало участь вище керівництво країни на чолі з її 65-річним президентом – Олександром Лукашенком. За інформацією БелТА, Лукашенко особисто висаджував сосни в Чорнобильській зоні в Національному парку "Прип'ятський".

На відміну від України і провідних держав світу, Білорусь не запроваджувала жорстких карантинних обмежень через коронавірус.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порушили ПДР: луцькі патрульні зупинили автівку з наркотиками (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити