image
 |  0 29 Червня 2022 | 11:51

Блокада урядом капітальних видатків поставила Луцьку громаду у скрутне становище, - депутат

Війна росії проти України завдала серйозного удару по фінансово-економічній системі держави. Після початку повномасштабної агресії уряд жорстко обмежив видатки бюджету. Казначейство заблокувало рух коштів місцевих бюджетів стосовно великого переліку робіт. На перших порах такі дії були виправдані. Але тепер стали радше перешкодою і не відповідають реальним потребам громади.

Про це на сторінці у facebook написав депутат Луцької міської ради від ВО "Свобода" Володимир Пшибельський.

Через блокування капітальних видатків казначейством Луцька міська громада опинилася у скрутному становищі. Мова не йде про те, що під час війни потрібно здійснювати великі інфраструктурні проєкти чи затівати масштабні ремонти вулиць і прибудинкових територій. Але є питання поточного характеру, які потребують негайного реагування влади. Це ремонти ліфтів, дахів, оновлення обладнання, поточні ямкові ремонти доріг і нанесення дорожньої розмітки, завершення робіт, які були розпочаті до російської агресії. Однак, у місцевого самоврядування зв'язані руки. Гроші на залишках є. Та рух коштів неможливий. А значить заплатити підряднику за виконання робіт нереально.

Луцьк сьогодні перебуває далеко від лінії фронту. До міста переїхало багато переселенців з зони бойових дій. Також є факти переїзду бізнесу з інших частин України. Інфраструктуру міста потрібно підтримувати в належному стані. А для цього необхідно платити підрядникам. Не можуть вони й надалі виконувати роботи у борг. А що буде з людьми, які там працюють? За що їм платити зарплату, за що жити? Дійшло до того, що у нас зупинилися усі асфальтні заводи, бо громади не можуть заплатити за асфальт для ямкового латання вулиць. Кому буде краще від економічної кризи і безробіття у глибокому тилу? Звісно, що нашому ворогу - росії.

Переконаний: уряд має переглянути свою позицію та дозволити рух коштів місцевих громад на виконання першочергових потреб. Об'єктивно оцінити реальність на місцях, а не жити у полоні ілюзій. Колапс і економічна стагнація грають на руку ворогу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити