image
 |  95 23 Вересня 2024 | 12:33

Бородатий красень: поповнення у Луцькому зоопарку (ФОТО)

У Луцькому зоопарку - поповнення. Бо до колекції додався самець мавпи Брааза. Кличка у нього - дуже легка до запам'ятовування: цього хлопчика звуть Браузер. 

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці звіринцю, - пише ВолиньUA.

Примат донедавна мешкав у "Лімпопо". Йому чотири роки. Дуже контактний, тож не виникло жодних проблем ні з адаптацією до нових умов життя, на з порозумінням з годувальницями зоопарку.

Читайте також: Президент України відзначив нагородами призерів Паралімпійських ігор-2024

Довідково:

Країни поширення мавпи Брааза (Cercopithecus neglectus): Ангола, Камерун, Центральноафриканська Республіка, Республіка Конго, Демократична Республіка Конго, Екваторіальна Гвінея, Габон, Кенія, Уганда. Цей вид також зустрічається на невеликих територіях Ефіопії та Південного Судану.

Найбільша висота, на якій вид був зафіксований, – 2200 м над рівнем моря.

Довжина тіла мавп Брааза – 41-61 см. Вага самців – до 7,4 кг, самиць – приблизно 4,1 кг.

У цих мавп на лобі є яскрава оранжево-червона пляма у формі півмісяця. Вони мають білу морду з довгою білою бородою. Ця особливість допомагає розпізнати їх серед інших мавп.

Хутро в основному сіро-зелене з дрібними плямами, а кінцівки й хвіст – чорні. Є також біла смуга, яка проходить по стегнах та крупу.

Середовище існування – річкові ліси, болотисті місцевості та густі тропічні ліси. Мавпа може мешкати як у низинних, так і в гірських лісах. Щодо способу життя, то вид переважно деревний, але часто тварини спускаються на землю або проводять час на нижніх ярусах дерев.

Мавпи Брааза живуть у групах до 35 особин, середня кількість – від 8 до 10. Мають добре розвинену здатність до комунікації, використовуючи різні звуки та жести.

Вони доволі непомітні, відомі обережністю та вмінням швидко зникати з поля зору, коли виникає загроза. Тварини зазвичай лише зрідка видають низькі глибокі вигуки.

Харчуються здебільшого плодами та насінням, але також вживають листя, гриби, дрібних рептилій і комах.

На жаль, через вирубку лісів і полювання популяція мавп Брааза зменшується, тому вони вважаються видом, що потребує захисту.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити