image
 |  0 19 Липня 2018 | 08:00

Британці встановили причетних до отруєння Скрипалів


Поліція Великої Британії встановила підозрюваних у справі про отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії у Солсбері.
Про це повідомляє Press Association з посиланням на джерело, знайоме з ходом розслідування, передає ITV., - пише Європейська правда. 
За даними видання, до замаху причетні "кілька росіян", зараз ведуться пошуки більш ніж однієї людини.
"Слідчі вважають, що вони встановили підозрюваних, які вчинили напад з допомогою "Новічка", через систему відеоспостереження, і звірили це з персональними даними людей, які в'їхали в країну приблизно в цей час. Вони (слідчі) впевнені, що це росіяни", — заявило джерело.

 На початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в Солсбері.

Їх отруїли нервовим агентом епохи холодної війни, за що уряд звинуватив Росію, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.
Протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент.
18 травня стало відомо, що Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.
На початку липня стало відомо про нове отруєння "Новічком" - у місті Еймсбері неподалік від Солсбері знайшли без свідомості двох людей. Жінка згодом померла, її партнер зміг вижити.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити