image
 |  7 28 Серпня 2022 | 09:24

Британія надасть Україні підводні безпілотники

Велика Британія надасть Україні підводні безпілотники для розмінування берегової лінії та навчить українських військових ними керувати.

Про це йдеться на сайті Міноборони Великої Британії.

Зазначається, що всього буде поставлено шість безпілотних підводних апаратів, з яких три будуть взяті із запасів британських ЗС, а решта – додатково закуплена.

Підводні безпілотники здатні діяти на глибині до 100 м, допомагаючи виявляти місцезнаходження мін за допомогою сенсорів.

«Це важливе обладнання, яке допоможе Україні убезпечити свої води, полегшити вивіз зерна до інших країн, а також дозволить нам підтримати ЗСУ у захисті берегової лінії та її портів», – заявив британський Міністр оборони Бен Воллес.

Крім того, Велика Британія навчатиме військовослужбовців ВМС ЗС України поводженню з цими засобами в рамках курсу спільно з Шостим флотом ВМС США. Як додали в  британському оборонному відомстві, перша група українських військовослужбовців уже розпочала навчання.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити