image
 |  126 21 Вересня 2024 | 11:19

Британський режисер Тоні Палмер став почесним громадянином Волині

Британський режисер Тоні Палмер отримав звання почесного громадянина Волинської області.

Про це пише Слово правди.

Іноземцю це звання надали за багаторічну сумлінну і плідну працю, вагомі творчі здобутки, високу професійну майстерність, значний особистий внесок у розвиток культурного та мистецького життя Волині. Про присвоєння звання “Почесного громадянина Волині” британському режисеру Тоні Палмеру до облради звернулася Устилузька міська рада, зазначила начальниця відділу Волиньради Світлана Хороша.

Тоні Палмер велику частину свого життя пропагував життя і діяльність композитора Ігоря Стравінського. Він також презентував документальний фільм, який був випущений до 100-річчя із дня народження Стравінського.

Творчий доробок Тоні Палмера включає понад 100 фільмів, починаючи від ранніх творів, закінчуючи класичними документальними портретами Марії Каллас, Марго Фонтени, Джоні Осборна, Ігоря Стравінського, Ріхарда Вагнера, Єгуді Менюхін, Карла Орфа, Бенджаміна Бріттена та Ральфа Воана-Вільямса. Режисер отримав понад 40 міжнародних призів.

Він приїздить на Волинь з 2008-го року. Співпрацює з Волинським національним університетом імені Лесі Українки, одержав звання почесного професора цього університету. Брав активну участь у музичному фестивалі “Стравінський та Україна”, в рамках якого було показано десяток фільмів режисера, у 2016 та 2018 роках відвідував музей-садибу Ігоря Стравінського в Устилузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчителька хімії з Нововолинська стала Почесною громадянкою Волині

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити