image
 |  202 5 Жовтня 2024 | 10:07

Буданов має конфлікт із Сирським і не подобається Єрмаку

Керівник Головного управління розвідки Кирило Буданов має конфлікт із головнокомандувачем Збройних сил Олександром Сирським, через що розвідку не залучили до проведення Курської операції.

Про це пише «Forbes Україна» з посиланням на власні джерела в оборонному секторі та оборонному комітеті Верховної Ради, - інформує Громадське

Причина конфлікту в тому, що ГУР, яке очолює Буданов, нібито не ділиться з Сирським певними даними розвідки.

Крім того, голова розвідки начебто не подобається голові Офісу президента Андрію Єрмаку, як і всі люди, «які мають медійну вагу й підтримку партнерів».

Прогнози Буданова про терміни завершення війни, мовляв, не йдуть на користь команді президента Володимира Зеленського, а суспільство їх нібито сприймає негативно.

Сам Зеленський «не в захваті від певних операцій ГУР, що не мали успіху». Про які операції йдеться — невідомо. Іще одна причина, через яку, на думку журналістів Forbes, Буданова можуть звільнити, — це те, що ГУР «хоче замкнути на собі нетипові для себе процеси», зокрема виробництво дронів.

А втім, співрозмовник в Офісі президента каже, що звільнення Буданова найближчі два тижні точно не буде, але, за даними депутатів з оборонного комітету, воно можливе впродовж найближчих місяців.

Читайте також: Волинянка стала колаборанткою в Криму: її судять

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити