image
 |  13 4 Жовтня 2021 | 23:01

Через COVID-19 дитсадок у Луцьку закривають на карантин

Заклад дошкільної освіти №19 у Луцьку з 5 жовтня закривають на двотижневий карантин. Впродовж двох тижнів у навчальному закладі захворіли шість працівників і одна дитина.

Про це розповіла Суспільному в телефонному коментраі директорка Світлана Валько.

"У зв’язку зі захворюванням на Ковід-19 з метою запобігання його розповсюдження заклад дошкільної освіти повністю закривається на карантин з 5-13 включно. Чергових груп не буде", — повідомлення з таким текстом отримала у групі в соцмережі мама вихованки садочка Аліса Воронкіна.

Зі слів заступниці директора обласного центру контролю та профілактики хвороб Надії Костирки, перший випадок захворювання зареєстрували 21-го вересня. Каже: через поширення захворюваності і низький рівень вакцинації персоналу, медпрацівники запропонували закрити садок на карантин.

Усім працівникам закладу дошкільної освіти №19 на час карантину збережуть заробітну плату, — каже директор департаменту освіти Луцької міськради Віталій Бондар.

З його слів, нині у закладах дошкільної освіти Луцької тергромади в середньому вакциновані понад 70% працівників. У Луцьких школах від коронавірусу вакциновані майже 90% персоналу.

У звичному режимі зараз працюють всі загальноосвітні навчальні заклади, окрім 39-ї Шепельської гімназії. 20 класів у громаді – на карантині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електронні лікарняні: з якими проблемами зіштовхнулися лікарі та пацієнти на Волині? (ВІДЕО)

Що відомо

З 21-го липня на Волині, як і в Україні, розпочався п'ятий етап вакцинації від коронавірусу. Щепитися можуть не лише представники груп ризику, медики та вчителі, а й всі охочі.

21 вересня Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій встановила "жовтий" епідеміологічний рівень по всій території України з 00:00 годин 23 вересня

Міністерство охорони здоров'я запровадило обов'язкові щеплення від коронавірусу для працівників закладів освіти, працівників міністерств, органів влади та місцевих державних адміністрацій.

1 вересня на Волині лідерами з вакцинації від коронавірусної хвороби були працівники шкіл Локачинської територіальної громади, де щеплення отримали 68 % осіб.

У тих навчальних закладах, де не буде досягнуто 80% необхідного показника вакцинації, навчання буде відбуватися в дистанційному режимі.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити