image
 |  13 17 Січня 2018 | 09:55

Чехія не визнає анексії Криму Росією, - глава МЗС Чехії

Чехія готова і далі підтримувати українські реформи, особливо у сфері освіти, заявив міністр закордонних справ Чеської Республіки Мартін Стропніцький під час розмови з українським колегою Павлом Клімкіним.
Про це 17 січня 2018 року повідомляє сайт «ГОРДОН» з посиланням на прес-службу Міністерства закордонних справ Чеської Республіки
Чехія не визнає анексії Криму Росією. Про це під час телефонної розмови з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним 16 січня сказав його чеський колега Мартін Стропніцький.
Ми вважаємо незаконну анексію Криму серйозним порушенням міжнародного права, – наголосив Стропніцький.

Він обговорив із Клімкіним ситуацію на сході України і реформи, які проводять у країні. Стропніцькій запевнив, що Чехія готова і далі підтримувати українські реформи, особливо у сфері освіти.
Також, як повідомили у МЗС Чехії, Стропніцькій привітав стабілізацію української економіки, яка, за його словами, цікава чеським бізнесменам та інвесторам.
Зі свого боку Клімкін у Twitter повідомив, що запросив чеського колегу відвідати Україну.
Поспілкувався з чеським колегою Стропніцьким. Як колишній міністр оборони, Мартін добре розуміє, яку загрозу для Європи становить Росія. Запросив його відвідати Україну найближчим часом, – написав глава українського МЗС.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити