image
 |  14 23 Травня 2024 | 17:14

Чи допоможе "Резерв+" при перетині кордону: у ДПСУ відповіли

Нині при виїзді за кордон не враховуються дані застосунку "Резерв+". Прикордонники орієнтуються на дані військового квитка.

Водночас додаток може знадобитися у разі перевірки справжності військово-облікового документа. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає ВолиньUA.

"Резерв+" - виключно для оновлення своїх даних і виключно для громадян, бо на кордоні співробітники ДПСУ не беруть до уваги цей додаток", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили оборони збили ворожий штурмовик Су-25

За словами Демченка, прикордонники перевіряють винятково паперовий військово-обліковий документ з відповідними відмітками. Це стосується тих осіб, у кого ДПСУ додатково почала перевіряти наявність цього документа.

"Зазначу, що ще з березня між Держприкордонслужбою і Міністерством оборони налагоджена інформаційна взаємодія між базами даних. Це фактично базою Держприкордонслужби і системою "Оберіг" і за необхідності прикордонники можуть її використати, як додатковий інструмент, щоб перевірити, чи не використовує людина підроблений документ, перевіривши інформацію про цю особу саме в системі "Оберіг", - додав Демченко.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити