image
 |  4 24 Грудня 2017 | 07:11

Чи ялинка легальна, можна перевірити через мобільний додаток

Перевірка законності походження дерева відбувається шляхом введення номеру з самоклейної етикетки.
Про це пише “Район. Горохів”. 
У зимові свята чи не кожна сім’я прикрашатиме свою домівку новорічною ялинкою. З метою перевірки легальності походження лісової красуні державне підприємство «Лісогосподарський інноваційно-аналітичний центр» Державного агентства лісових ресурсів розробило програмне забезпечення для Android (посилання для скачування додатку http://www.ukrforest.com/files/yalinka.apk), за допомогою якого можна ознайомитися походженням ялинки. Про це інформує прес-служба Держлісагентства.
Перевірка законності походження дерева відбувається шляхом введення номеру з самоклейної етикетки, яка прикріплена до ялинки в мобільний додаток на телефоні. Самоклейні етикетки містять індивідуальний номер та відповідний йому штрих-код, який заносять до єдиної системи електронного обліку деревини. Також можна перевірити легальність ялинки на сайті http://www.ukrforest.com. Якщо інформація відсутня – це може свідчити, про сумнівне походження ялинки.
Також Держлісагентство проводить заходи для того, щоб задовольнити потребу в новорічних ялинках, не завдаючи шкоди для лісу:
– на площі 5 тис. га створені спеціальні плантації новорічних ялинок, де зростає 18 мільйонів хвойних дерев різних порід у віці від 1 до 10 років;
– щороку в грудні передбачається проведення рубок догляду за лісом в загущених молодняках, де без шкоди для лісу можна вибрати (відсортувати) близько 1 мільйона новорічних ялинок;
– є можливість у достатній кількості забезпечити потреби в гілках хвойних порід для створення новорічних композицій, щоб прикрасити оселю оригінальним ялинковим букетом, не рубаючи все дерево.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити