image
 |  167 21 Травня 2024 | 17:14

Чоловік та жінка вивозили сумками з України 80 тисяч євро

Митники кажуть, що запобігли незаконному переміщенню з України через кордон 80 тисяч євро.

Про це інформує Державна митна служба, - пише ВолиньUA.

Увечері 20 травня таку суму готівкою намагався переправити через "зелений коридор" на митному посту "Вилок", що на кордоні з Румунією, 38-річний житель Київщини.

Прямуючи на автомобілі до Євросоюзу, під час проходження митного контролю чоловік із жінкою запевняли, що дотримуються вітчизняного законодавства і перевозять кожен максимально дозволену без декларування суму – по 10 тисяч євро.

Водночас в ході огляду салону авто в одній із дорожніх сумок серед особистих речей митники виявили не заявлені ані письмово, ані усно валютні цінності у сумі 80 тисяч євро.

Зазначається, що жодних документів, які підтверджують зняття готівки з рахунків банків, співвітчизники при собі не мали. Тож представники ДМС склали протокол про порушення митних правил.

Громадянам повернули дозволену митним законодавством для переміщення через кордон валюту – по 10 тисяч євро. Решту, що за курсом НБУ становить понад 3,4 млн грн, – вилучили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС хоче почати переговори з Україною про вступ у червні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити