image
 |  124 9 Жовтня 2024 | 15:32

Чоловік, який перебуває під вартою за вбивство, шахрайським способом викрав у 51-річної волинянки понад 47 тисяч гривень

Прокурори Луцької окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 36-річним жителем одного з сіл Вараського району Рівненської області шахрайства, шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 4 ст. 190 КК України).

Про це інформує пресслужба обласної прокуратури, - пише ВолиньUA.

За даними слідства, чоловік, який перебуває під вартою в місцях несвободи, адже в суді розглядають кримінальне провадження про вчинення ним розбою та вбивства з особливою жорстокістю, 24 вересня 2023 року в незаконний спосіб заволодів реквізитами банківської картки 51-річної волинянки.

Він розмістив у соцмережах неправдиве оголошення про надання українцям допомоги від міжнародної організації, додав до нього фішингове посилання, перейшовши за яким, довірлива громадянка ввела логін та пароль входу в особистий кабінет у додатку «Приват24».

Відомості одразу стали відомі ошуканцю – і він зміг розпоряджатися наявними на рахунку потерпілої коштами на власний розсуд. Через свою довірливість жінка позбулася понад 47 тисяч гривень.

Чоловіка ж тепер судять ще і за шахрайство.

Луцька окружна прокуратура вкотре нагадує: аби не стати жертвою шахраїв, у жодному разі не повідомляйте нікому свої персональні дані, реквізити своїх банківських рахунків, не вводьте їх на жодних невідомих ресурсах та не довіряйте оголошенням про надання допомоги, правдивість яких ви не можете перевірити.Лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від шахрайських дій зловмисників.

Читайте також: На війні загинув Герой з Волині Сергій Близнюк

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити