image
 |  7 6 Лютого 2019 | 18:24

Чому кефір треба пити щодня

Існує, принаймні, десять причин, чому варто випивати склянку кефіру щодня. Кефір відрізняється від інших кисломолочних продуктів унікальним складом, який можуть пити навіть люди з непереносимістю лактози.

На початку 20-го століття цей напій набув надзвичайної популярності після того, як вчений Ілля Мечников виявив, що жителі Кавказьких гір жили набагато довше і були здоровіші решти населення. Як виявилося, вони щодня споживали в їжу кефір, багатий пробіотиками.

Властивості і калорійність кефіру

Кефір є кисломолочним продуктом, який роблять з різних видів молока (коров'ячого, овечого). Він багатий на вітамін В12, кальцій, магній, вітаміном К, біотин, фолієву кислоту і ферменти. Крім того, кефір містить близько двох десятків корисних бактерій і грибків.

В цілому він має чудову поживну цінність. 1 стакан кефіру містить: 160 калорій, 12 г вуглеводів, 10 грам білка, 8 грам жиру, 300 мг кальцію (30 відсотків від добової норми), 100 МО вітаміну D (25% від добової норми), 500 МО вітаміну А (10% від добової норми).

Користь кефіру

1. Зміцнення імунітету

Кефір містить безліч з'єднань і поживних речовини, таких як біотин і фолієва кислота, які підштовхують імунну систему і захищають ваші клітини.

В кефірі є велика кількість пробіотиків, які захищають організм від шкідливих бактерій, таких як сальмонела і кишкова паличка. Бактерії в цьому напої регулюють імунітет, пригнічуючи зростання небажаних "гостей". Тільки в кефірі міститься ще одна потужна речовина - нерозчинний полісахарид - кефіран, який має протимікробні властивості і допомагає боротися з кандидозом.

2. Міцні кістки

Остеопороз розвивається в організмі при нестачі кальцію, який необхідний для кісток. Кефір, зроблений з цільного молока, відрізняється високим вмістом кальцію. Також він містить біоактивні речовини, які допомагають всмоктуванню кальцію в організмі і зупиняє деформацію кісток. В кефірі є вітамін К2, який значно поліпшує стан кісток, їх щільність і всмоктування кальцію.

3. Боротьба з раком

Рак виникає, коли в організмі починають безконтрольно рости аномальні клітини. Кефір може ефективно боротися з поширенням небезпечних клітин. З'єднання, знайдене в цей кисломолочний напій, допомагає раковим клітинам в шлунку самознищуватися.

Кефір має великий антиканцерогенний ефект. Він уповільнює зростання ранніх пухлин і перетворення неканцерогенних в канцерогенні. Дослідження показують, що кефір знижує кількість клітин раку грудей на 56%.

4. Поліпшення травлення

Якщо ви будете пити кефір щодня, то кількість корисних бактерій у вашому кишечнику виросте, і це значно поліпшить травлення. Кефір дозволяє відновити рівновагу і бореться з такими хворобами як синдром роздратованого кишечника, виразки і хвороба Крона. Цей напій - справжній порятунок після прийому антибіотиків, він відновлює мікрофлору кишечника. Допоможе він і відновитися після діареї та інших шлунково-кишкових розладів, викликаних прийомом ліків.

5. Менше алергій

Різні форми алергій і астми пов'язані із запальними процесами в нашому тілі. Кефір зменшує кількість запальних клітин, які порушують роботу дихальних шляхів і викликають скупчення слизу. Живі організми, присутні в кефірі, допомагають імунній системі природним шляхом придушувати алергічну реакцію.

6. Красива шкіра

Коли кишечник нездоровий, він посилає сигнали нашій шкірі, що порушує її природний баланс і викликає такі проблеми, як прищі, псоріаз, висип і екзема.

Кефір допомагає збільшити кількість корисних бактерій і привести в рівновагу стан шкіри. Також він є відмінним засобом при опіках і висипах. Речовина кефіран в цьому напої захищає сполучні тканини, покращує стан шкіри і прискорює її загоєння.

7.Допомога при непереносимості лактози

Багато людей не переносять молочні продукти, бо у них виникає побічна реакція на лактозу - молочний цукор, який активний при перетравленні. У той же час кефір допомагає розщепити лактозу до молочної кислоти, полегшуючи перетравлення.

Крім того, в кефірі велика різноманітність бактерій і поживних речовин, деякі з яких зустрічаються тільки в цьому напої, що допомагає позбутися всієї лактози в молочних продуктах.

8. Захист серця і судин

Підвищений холестерин - одна з основних причин інфаркту та інсульту, які виникають при звуженні кровоносних судин.

Хоча молочні продукти зазвичай не рекомендують при підвищеному холестерині, але кефір знижує рівень ліпідів в крові і шкідливих жирних кислот, які впливають на рівень холестерину. Речовина кефіран сприяє зниженню артеріального тиску і допомагає при тахікардії і гіпертрофії серця.

9. Схуднення

Кефір використовується як одне з найбільш популярних засобів для схуднення. Цей кисломолочний напій містить пептиди, які зменшують скупчення жиру і розщеплюють жирні кислоти у тих, хто страждає від надлишкової маси тіла.

Кефір показав хороші результати під час 8-ми тижневого дослідження у жінок, що страждали від зайвої ваги і ожиріння. Результатом споживання цього продукту стало зниження ваги, індексу маси тіла і розміру талії.

10. Профілактика розвитку карієсу

Кефір містить жиророзчинні вітаміни А, D і К2. Це ідеальне поєднання поживних речовин для здорових зубів. Крім того, кефір пригнічує ріст бактерій Стрептокок мутанс, які викликають карієс.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити