image
 |  0 7 Грудня 2021 | 16:16

Депутат Луцької міськради просить організувати новорічно-різдвяну локацію у Старому місті

Старе місто на період новорічно-різдвяних свят має бути привабливим для проведення там дозвілля, тому необхідно облаштувати святкову локацію в історичній частині Луцька поруч з замком.

Про це йде мова у запиті депутата Луцької міськради Андрія Білана (фракція ВО "Свобода").

Обранець громади відзначив, що у Луцьку значна частина новорічно-різдвяних свят відбувається в центральній частині міста. Однак, різдвяна атмосфера обходить стороною Старе місто, життя в якому на осінньо-зимовий період завмирає.

"У вечірній час лучани прогулюються вуличками історико-культурного заповідника «Старий Луцьк». Однак, з 19 години, головна туристична родзинка – Луцький замок припиняє свою роботу. Вулиці стають тихими та сумними. Єдине, що залишається молоді – це зібратися на Замковій площі та провести там своє дозвілля.

Для того, аби «оживити» Старе місто та зробити його привабливим у зимовий період прошу посприяти в облаштуванні новорічно-різдвяної локації на Замковій площі, розмістити новорічну ялинку, облаштувати святковій ілюмінації тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля Луцького замку забрали занедбаний паркомат (ФОТО)

По вулиці Братковського привести до ладу новорічні ілюмінації, адже деякі із них вийшли з ладу. Розмістити ілюмінації на початку вулиці Лесі Українки, які додадуть особливої святкової атмосфери", - пропонує Андрій Білан.

Депутат просить доручити Департаменту культури та Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради організувати новорічно-різдвяну локацію на Замковій площі з грудня 2021 року по січень 2022 року.

Обранці громади підтримали депутатський запит колеги.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити