image
 |  2 25 Жовтня 2018 | 12:14

Депутатська комісія не підтримала змін до регламенту Луцької міської ради

У регламент Луцької міськради планують внести зміни на найближчому пленарному засіданні сесії. Відповідно до яких, депутат, який головуватиме під час будь-якого питання, зможе підписувати відповідні рішення.
Про це йшлося 25 жовтня під час засідання депутатської комісії з дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.
Депутат Микита Рабан пропонує внести зміни до регламенту, щоб уникнути конфлікт інтересів. На його думку, дані зміни врегулюють низку моментів, зокрема усунуть з регламенту можливий конфлікт інтересів при підписанні того чи іншого рішення, а також усунуть невизначеності, які виникали в робочому процесі ради.
Також проінформував Микита Рабан: «За результатами розгляду у Верховному суді України касаційної скарги, яка була подана на рішення Луцького міськрайонного суду Волинської області та на той момент Львівського адміністративного апеляційного суду, ці два рішення були скасовані, а справи були подані на новий розгляд по позивній заяві нашої колеги Юлії Вусенко. Відповідно, у мотивувальній частині Верховного суду йдеться про те, що особа, з приводу якої приймається рішення, не лише не може голосувати, а й не може підписувати його. Це свого часу було каменем спотикання між депутатами. В цьому випадку це роз’яснення було враховано та були запропоновані зміни до регламенту».
Читайте також: У Луцьку планують перейменувати 17 вулиць та два провулки 
Депутат Микола Федік не бачить доцільності та необхідності у відповідній зміні до регламенту. На його думку протяго року  відбуваються й так багато змін до регламенту.
В результаті депутатська комісія не підтримала запропонованих Микитою Рабаном змін до регламенту Луцької міської ради.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити