image
 |  2 10 Березня 2020 | 14:18

Дешевого бензину не буде: експерт про рекордне падіння цін на нафту

Бензин в Україні дешевшати не буде і на падіння нафти майже не відреагує.

Про це написав у Facebook президент Центру глобалістики "Стратегія XXI століття" Михайло Гончар.

"Не слід очікувати "халявного бензину " на АЗС. Звичайно, можна тішити себе надіями, щоб бензин став по 10-15 грн за літр, мовляв, Вова (президент Володимир Зеленський – Gazeta.ua.) скаже бензиновим баригам, і вони знизять ціну, так як нафта дешева", - написав він.

За його словами, якщо так станеться, то грошей у бюджеті стане ще менше. Крім того, Гончар вважає, що не слід панікувати з приводу падіння цін на українську експортну сировину, хоча вона теж знизиться в ціні. Однак більшою мірою це стосуватиметься ринку металургії і меншою мірою - аграрних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проблема не в уряді, а у відсутності елементарних знань у Зеленського, – економіст (ВІДЕО)

"Зернові ринки, які стають для нас номером один для отримання валюти, звичайно впали б слідом за нафтою, але епідемія коронавірусу диктує іншу поведінку - очікування дефіциту продовольства і створення його запасів, оскільки невідомо, як довго триватиме епідемія", - зазначив експерт, припустивши, що ціни на зернові знизяться, але не так істотно, як на нафту.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити