image
 |  2 13 Квітня 2018 | 06:36

Діти з Донеччини та Криму провели Великодні дні у Воротневі (ФОТО, ВІДЕО)

Діти з Донеччини та Криму, які тимчасово втратили свою малу батьківщину із-за війни, на Великдень побували у Воротнівському ботанічному заказнику.
Про це 13 квітня 2018 року «ВолиньUA» повідомили у Волинському ОУЛМГ.
[embed]https://youtu.be/DLMwLkOmNK4[/embed]
На Волині діє громадська організація «Переселенці Криму і Донбасу». Її очолює Аза Голощакова. Ще із зими батьки мріяли показати своїм дітям Воротнівський ботанічний заказник, де діє Лісівничий молодіжний центр, а взимку – резиденція Санта Клауса.
Ми давно мріяли тут побувати, – каже Олена Копатько – мама першокласниці Каті. – Але в новорічний період тут був такий наплив дітвори, що нам не вдалося потрапити у резиденцію.

Цього разу на допомогу прийшов інститут волонтерства та громадської співпраці, який очолює Юлія Євпак.
Ми давно співпрацюємо з Волинським ОУЛМГ та Лісівничим молодіжним центром, – розповідає менеджер соціальних проектів Юлія Порохнавець. – Завдяки цій співпраці тут побували сонячні діти, діти і дружини полеглих на Сході України наших героїв. Звісно, ми пам’ятаємо про ГО «Переселенці Криму і Донбасу» і у Великодній тиждень заповзялися виконати побажання матерів.

Цього разу до Воротнівського ботанічного заказника, або ж у Малу Швейцарію, приїхало 17 дітей і 12 матерів.
Це рай, – кажуть гості.

А серед них – Лариса Дікарєва, Олена Кудінова, Інна Шатохіна, Аня Щукіна, Марина Кравцова та інші. – Дуже гарна природа. І погода цього дня – лагідна.
Директор Лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук тим часом проводить усіх до лісового навчального класу, розповідає про ботанічний заказник, сам Центр, турботи лісівників. А відтак до розмови долучаються директор ДП «Ківерцівське ЛГ» Віталій Каращук, лісничий Воротнівського лісництва цього лісогосподарства Сергій Мацюк та його помічник Іван Демидюк. І дітям, і батькам лісівники провели екскурсію навчальними класами, майстернею, пасікою, садом…
…Нелегко живеться переселенцям. Матері розповідали свої історії. Мають, слава Богу, роботи, житло, діти навчаються у школах, але державної серйозної підтримки цим сім’ям нема. Переселенці люблять свій край, турбуються про покинуте житло.
Цього дня діти і дорослі посадили близько двох десятків ялинок у рамках акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». До речі, ці деревця в горщиках прикрашали воротнівську резиденцію Санти.
Зараз триває всеукраїнська акція «Майбутнє лісу у твоїх руках». У рамках акції проводяться різноманітні зустрічі, екскурсії і обов’язково – посадка лісових культур та дерев. Цьогоріч їх буде висаджено понад 25 мільйонів. Стільки виростили лісівники. Ще 25 мільйонів досадить природа – птахи, звірі, вітер… Ліс люблять усі.
Діти і їх матері почастувались на природі, а відтак побували біля вольєра, де є олені благородні і козулі. На прощання повторювали, що знову хочуть сюди повернутися. І Лісівничий молодіжний центр завжди відкритий для усіх українців та гостей з-за кордону. Недарма ж місцину називають Волинською Швейцарією.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити