image
 |  9 18 Листопада 2017 | 09:22

Для новонароджених лучан придбали новий інкубатор

У Луцькому клінічному пологовому будинку з’явився восьмий інкубатор для новонароджених.

Про це 18 листопада 2017 року повідомляє сайт Волинської регіональної дирекції НСТУ.

Його придбали за кошти з бюджету розвитку міста. Перший, німецького виробництва, тут встановили ще у 90-ті роки минулого століття. Він діє і нині. Кілька російського виробництва довелося демонтувати через систематичні негаразди у роботі. Останній — японський.

Мама Світлана Козуля народила на 34-тому тижні. Дитину відразу забрали у відділення інтенсивної терапії Луцького клінічного пологового будинку. Зараз вона – в інкубаторі під наглядом лікарів.

Учора прокесарили і поклали в реанімацію. Один раз ходила до дитини і ось прийшла вдруге, – розповідає жінка. – Без інкубатора було б важко дитині, бо вага маленька – усього 1 кілограм 520 грамів.

Депутати Луцької міської ради у квітні вирішили виділити кошти на придбання нового інкубатора для новонароджених. Із семи, що були в експлуатації, три вийшли з ладу.

Начальник відділення Луцького пологового будинку Віталій Богданович придбанням нового інкубатора задоволений, але…

Ще потрібно хоча б три, бо кількість дітей велика, старі інкубатори зношуються, терміни придатності закінчуються, а це – більш сучасні інкубатори, – говорить лікар.

Перший інкубатор німецького виробництва придбали у 90-ті роки минулого століття. Він працює і нині. Новий інкубатор – японського виробництва. У ньому є монітор та два датчики пульсоксиметрії, температурний та для вимірювання артеріального тиску, з манжетами та датчиком для електрокардіографії.

Начальник управління охорони здоров’я обласного центру Микола Якимчук впевнений у необхідності придбання подібних апаратів:

На жаль, в усьому світі зростає кількість випадків народження з різних причин  недоношених діток, яких потрібно виходжувати. За останні десять років ми дійшли до того, що народжують дітей з вагою до 500 грамів, – повідомив Микола Якимчук.

Нині в Луцькому пологовому діють 8 інкубаторів для новонароджених.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити