image
 |  7 9 Березня 2024 | 11:21

Донька зв’язкової УПА з Волині шле допомогу з Іспанії

Впродовж майже двох років, чи не щомісяця від початку війни з російськими окупантами направляють допомогу у Володимир волонтери з Мадрида у Іспанії.

Про жінку пише Слово правди.

А як же інакше? Так підказує мені моє серце,– каже моя подруга і кума Олена Фурманюк, знайомство з якою розпочалося з вісімдесятих років минулого століття. Відтоді, коли стали кумами з Марією Зеленко, яка хрестила доньку Наталю.

Олена вже давно живе і працює в Мадриді, хоч у пошуках кращої долі змінила кілька країн. Щороку вона навідується до рідного міста, де живе її родина. Кілька літ тому відійшла у засвіти її мама, світлої пам’яті Оксана Фурманюк – колишня зв’язкова УПА і активна членкиня ГО «Союз Українок».

– Хоч військова агресія росії триває не один рік, звістку про початок масштабних воєнних дій в Україні сприйняла боляче, – розповідає Олена. – Щоб отак нахабно, віроломно, несподівано і загарбницьки порушити кордони і вбивати мирне населення?! Кілька днів роздумувала, що можу зробити, аби допомогти українцям. Допоміг випадок.

Одного дня, коли купувала в аптеці ліки для себе, фармацевтка, побачивши мій стан (вона знала, що я українка), запитала, чим може зарадити? – згадує жінка. – Ми розговорилися про події в Україні, і вона запропонувала допомогу. Пізніше до нас приєднались ще кілька іспанок та українок. Місцеві мають більше зв’язків з власниками аптек, і це важливо. Відтоді, заледве не щотижня наша волонтерська група збирає і пакує коробки з медикаментами – частину дають аптеки, частину закуповуємо за власні кошти. Відправляємо багато діабетичних препаратів, засобів гігієни, продукти харчування.

Логістику налагодили з громадським активістом, головою міської ГО «Стоп корупції» Сергієм Радкевичем, котрий відправляє допомогу туди, де її найбільше потребують – адресно військовим на передову, дітям через Волинський обласний перинатальний центр, діабетикам через ГО «Insulin Lutsk» тощо.

Володимирський осередок взаємодіє з іншими регіональними, вивчаючи потреби переселенців. Також допомогу з Мадриду направлено на Київщину, де за сприяння депутатки Броварської районної ради і керівниці місцевого осередку «Стоп корупції» Людмили Чайковської вантаж доставили на схід у шпиталі, де лікуються бійці ЗСУ.

Це не повний перелік всіх добрих справ волонтерів з Мадрида. Іспанським волонтерам адресують слова вдячності медичні заклади з Луцька, переселенці, медики і наші захисники з передової.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Володимирі служить подружжя рятувальників-переселенців

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити