image
 |  5 23 Червня 2023 | 16:16

"Два-три місяці будуть активні бойові дії": ГУР дав свій прогноз по війні

Найближчими місяцями на фронті триватимуть активні бойові дії.

А в середині літа буде проведена оцінка спроможностей Російської Федерації. Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Водночас довгострокових прогнозів щодо перебігу війни він не дає.

"На весь рік давайте не будемо прогнозувати. Скажу так: у найближчі два-три місяці будуть активні бойові дії. Як наступального, так і оборонного характеру, тому що наша стратегічна мета і ціль ‒ це звільнення всіх наших територій", ‒ сказав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: білорусь будує укіплення на кордону нібито через "загрозу" з боку України та країн ЄС

Він також припускає, що Росія намагатиметься виконати поставлені перед собою завдання, "щоб сказати, чи закінчили вони свою "спеціальну військову операцію", чи не закінчили".

"Тим не менш, ми будемо орієнтуватися на середину літа. Чи вдасться противнику виконати свої плани з модернізації, з перегрупування, з формування нових з'єднань, частин, як у них відбудеться реформування", ‒ зазначив Скібіцький.

За його словами, російське командування вже офіційно заявило про реформування армії. Йдеться, зокрема, про відновлення Ленінградського та Московського військових округів.

"Після цього можна буде і робити оцінку спроможностей РФ, і прогнозувати можливий характер дій Росії уже на осінньо-зимову кампанію", ‒ додав Скібіцький.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити