image
 |  0 16 Листопада 2020 | 16:02

Експерт розповів про майбутнє райдержадміністрацій на Волині

Повноваження нових райдержадміністрацій стануть точно відомі після ухвалення законопроєкту Верховною Радою.

Про це у коментарі власкору «ВолиньUA» розповів регіональний консультант з юридичних питань Асоціації міст України, доктор політичних наук, професор ЛНТУ Валентин Малиновський.

За словами науковця, юридично нові РДА не можуть утворитися, поки не буде ухвалено відповідний закон.

"Зараз у парламенті на розгляді перебуває законопроєкт 3651 Д "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування та районних державних адміністрацій". Він регулює питання роботи нових РДА. Справа в тому, що зараз не існує органу, який міг би ліквідувати старі райдержадміністрації чи створити нові. За цим проєктом це має зробити уряд. Така сама проблема існує з комунальним майном, яке було у власності вже ліквідованих районів", - наголосив Валентин Малиновський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під стінами Волинської ОДА знову акція протесту (ФОТО)

Крім того, у новому законопроєкті врегулюють питання повноважень РДА та ОДА.

"Повноваження голів РДА та ОДА набудуть більше рис нагляду за законністю та координації роботи профільних відомоств на місцях. Фактично, голови адміністрацій виконуватимуть функції префектів. Але дискусія, який статус вони матимуть, досі триває. Це може бути як політичний, так і чиновницький статус. Також точно не вирішено, хто призначатиме голів ОДА та РДА в майбутньому".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити