image
 |  0 8 Листопада 2018 | 12:22

Фінансування пільгового проїзду для студентів залежить від центрального органу влади

Фінансування пільгового проїзду студентів повинні забезпечити центральні органи влади, у вигляді субвенцій до місцевого бюджету.
Коментує на сторінці у facebook член виконавчого комітету Луцької міської ради Михайло Щур.
"Розпочато обговорення питання щодо пільгового проїзду студентів на міських автобусних маршрутах (акцентую увагу у Луцьку фактично не має маршрутних таксі). Особисто я вважаю, оскільки право на пільговий проїзд для студентів передбачено не місцевою владою, а державними органами влади, то тим, хто проти таких пільг для студентів слід звертатись в Київ", - говорить пан Михайло.

Разом з тим член виконкому каже, що пільги для студентів можуть бути реальним у тому випадку, коли державний бюджет компенсує перевізникам затрати на такі перевезення.
"Але організатором міських перевезень є виконавчий комітет міської ради, тому природньо, що студенти для вирішення цього питання апелюють до міської влади. Разом з цим слід зазначити, що відповідно до ч.3 ст 142 Конституції України, де сказано: "Витрати органів місцевого самоврядування, що виникли внаслідок рішень органів державної влади, компенсуються державою." Тобто мировим варіантом могла б стати компенсація перевізникам за пільгове перевезення студентів, але фінансуватись ця компенсація має за рахунок державного бюджету (державної субвенції), а не з міського бюджету!!!" - додає він.

Нагадаємо, студенти волинських навчальних закладів організували акцію протесту з вимогою пільгового проїду в міському транспорті.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити