image
 |  11 3 Квітня 2021 | 09:13

У Польщі фірма незаконно працевлаштувала кількадесят українців на будови

На незаконному працевлаштуванні іноземців попалася будівельна фірма з Картузького повіту (Поморське воєводство), яка має свої об'єкти по всій Польщі.

Як повідомляє «Yavp.pl» з посиланням на morski.strazgraniczna.pl, прикордонники перевірили легальність працевлаштування на фірмі півсотні іноземців, які працювали мулярами. Переважно - це громадяни України.

Було встановлено, що 14 осіб взагалі працювали нелегально, бо не мали жодного дозволу від воєводи чи «освядчення»з уженду праці. Ще 23 громадянина України працювало на інших умовах та виконували іншу роботу, ніж було вказано в дозвільних документах. Це такоє є порушення працевлаштування іноземців.

Через виявлені порушення роботодавця очікує штраф. Його розмір встановить суд. Нелегальних працівників, швидше всього, покарають зобов'язанням до виїзду з країни з наступною забороною в'їзду до Шенгенської зони на певний термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 найдурніших вчинків українців у Польщі за останній час

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити