image
 |  198 19 Травня 2024 | 18:03

Гелікоптер із президентом Ірану Раїсі зазнав аварії: деталі

У неділю, 19 травня, в іранській провінції Східний Азербайджан гелікоптер, на борту якого перебував президент країни Ібрагім Раїсі, потрапив в аварію. З ним на борту також перебували імам п'ятничної молитви Тебрізу Сейєд Мохаммад-Алі Аль-Хашем і міністр закордонних справ Хоссейн Амірабдоллахян.

Екстрену новину повідомили видання Associated Press, Al Arabiya та напівофіційне ЗМІ Ірану Tasnim. Зазначається, що гвинтокрил здійснив жорстку посадку. Загалом у колоні було три вертольоти, два з яких перевозили міністрів і чиновників, і вони успішно прибули до місця призначення.

Як пише агентство Tasnim, супутники президента на його борту змогли зв'язатися з центральним штабом, тому є надія, що інцидент міг закінчитися без жертв.

За даними ЗМІ, інцидент стався поблизу Джольфи, міста на кордоні з Азербайджаном, приблизно за 600 кілометрів на північний захід від столиці Ірану Тегерана. Державне телебачення Ірану повідомило, що рятувальники нібито намагалися дістатися до місця події, але їм завадили погані погодні умови в цьому районі. Повідомлялося про сильний дощ із невеликим вітром.

Іранське інформагентство SNN стверджує, що вертоліт нібито сів через туман і колона президента прямує до міста Тебріз в Ірані. Згодом агентство Mehr також підтвердило цю інформацію, зазначивши, що з Раїсі все гаразд. Інші ЗМІ повідомляють, що досі невідомо деталей та стану пасажирів.

Станом на 17:10 за київським часом агенція Mehr видалила опубліковану раніше інформацію про те, що "президент Ірану в порядку і їде автомобілем до Тебрізу".

Тим часом в МВС Ірану не можуть підтвердити, що президент країни вижив після катастрофи.

Tasnim повідомило, що гелікоптер, в якому перебував Раїсі, знайшли, він зазнав аварії в лісовому масиві Дізмар між селами Узі та Бач Давуд, туди направили рятувальників.

Жителі вказаного району повідомили журналістам, що годину тому звідти було чути голоси. За даними IRNA, на місце катастрофи спрямували понад 20 рятувальних груп з повним спорядженням, зокрема безпілотниками та пошуковими собаками. Також до складу входять групи єгерів та спецпідрозділи збройних сил для допомоги у пошукових операціях.

Як пише медіа, через непрохідність місцевості, а також несприятливі погодні умови, особливо густий туман, пошуково-рятувальні операції займають багато часу.

Видання Politico, посилаючись на іранське інформаційне агентство IRIB, повідомило, що зростають побоювання, що інцидент є "серйозним" і що "існує висока ймовірність травм".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити