image
 |  0 16 Липня 2018 | 08:32

Гельсінки зустічають Трампа та Путіна масовими протестами (ФОТО, ВІДЕО)

Сьогодні, 16 липня, пообіді Трамп і Путін зустрічаються у Фінляндії президент США зустрінеться з очільником Кремля. Переговори триватимуть півтори години. Саме стільки Дональд Трамп за розкладом матиме часу на розмову тет-а-тет із російським прензидентом.
Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Ранок.
Із Путіним глава Білого Дому говоритиме, зокрема, про Україну. Трамп уже прилетів до Гельсінкі, де його зустріли масовими протестами - вимагали демонстранти, зокрема, і звільнення українських політв'язнів.
https://1plus1.ua/1plus1video/tsn/utro/tsn-za-20180716-gelsinki-zustrili-putina-ta-trampa-masshtabnimi-protestami
Американський президент разом з дружиною Меланією Трамп прибув до Гельсінкі учора ввечері із Шотландії, де вихідними відпочивав і грав у гольф. Зранку він поїде в президентський палац, де його зустріне президент Фінляндії з дружиною. А Володимир Путін прибуде до палацу близько обіду.
Спочатку переговори Путіна і Трампа відбудуться віч-на-віч - тільки вони і перекладачі. Потім до них приєднаються дипломати. За результатами переговорів можуть дати спільну прес-конференцію. Туди пускають тільки обмежену кількість журналістів, а загалом на саміт акредитувалися 1400 представників ЗМІ.
Напередодні в Гельсінкі відбулися протести проти політики Трампа і Путіна. Були в загальній колоні протестувальників і українці, вони несли банери з гаслами "Слава Україні!" і вимагали від Москви прибратися з Криму і Донбасу, звільнити українських політв'язнів. До акції долучилася і двоюрідна сестра Олега Сенцова Наталія Каплан, яка бореться за звільнення політв’язня.

"Олег бореться і бореться не лише за себе. Це насправді дуже важливо, і Олег проти, щоб із нього робили героя", - сказала родичка Олега Сенцова Наталія Каплан.


"Я прийшов, щоби підтримати свою державу хоча би в такому розумінні", - зазначив активіст Богдан.


Тут побоюються, що Трамп і Путін можуть почати домовлятися щодо України. Щоправда, перед вильотом до Гельсінкі Трамп знизив градус сподівань від зустрічі і заявив, що особливих очікувань від саміту він не має.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити