image
 |  56 12 Жовтня 2024 | 12:06

Генсек НАТО заявив, що союзники мають ігнорувати ядерні погрози росії

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що країни Альянсу не мають боятись «ядерного брязкання зброєю володимира путіна». Він запевнив, що НАТО може відповісти на будь-які загрози.

Про це Марк Рютте заявив в інтерв’ю Sky News, - інформує Громадське

За його словами, щорічні ядерні навчання країн-членів НАТО, які розпочнуться наступного тижня, «дають чіткий сигнал противникам, що ми готові відповісти на будь-яку загрозу».

«НАТО сильне. Ми можемо протистояти будь-якому супротивнику. У нас є все необхідне для того, щоб гарантувати безпеку і захищеність НАТО. Нас ніколи не налякає будь-хто поза межами НАТО, хто намагатиметься нам погрожувати. Тож це марна справа, краще б він (лідер росії володимир путін — ред.) це припинив», — наголосив Рютте.

Його запитали про те, чи повинні союзники НАТО «прислухатися до брязкання зброї рф», на що Рютте відповів: «Ні, не повинні, і вони не прислухаються».

Відповідаючи на запитання, чи не послаблює Україну те, що союзники, зокрема Велика Британія і США, досі не дали дозволу на використання своїх далекобійних озброєнь на території росії, Рютте відповів: «Я не впевнений, що це так».

«Головне питання тут полягає в тому, щоб військова допомога і далі надходила в Україну, щоб ми також нарощували промислове виробництво в Україні, допомагали їм з цією логістикою. Одна система озброєнь не змінить результат війни», — вважає генсек НАТО.

Читайте також: Донорське серце для волинянина доставили з Черкас

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити