image
 |  14 25 Березня 2021 | 17:54

Голова Вищої ради правосуддя звільнився з Волинського апеляційного суду

Вища рада правосуддя відправила у відставку з посади судді Волинського апеляційного суду Андрія Овсієнка за його заявою.

Це сталося 11 березня 2021 року, інформують на сайті ВРП, - пише Сила правди.

Андрій Овсієнко народився в Камінь-Каширському районі. Суддівську кар’єру почав у 2005 році в Турійському районному суді. З 2011-го – суддя Апеляційного суду Волинської області. У жовтні 2019-го переведений до Волинського апеляційного суду. У березні 2017-го його обрали членом Вищої ради правосуддя на XIV позачерговому з’їзді суддів України. Через два роки – у вересні 2019 року – обраний головою ВРП. Загальний стаж роботи, який дав Андрію Овсієнку право на відставку, становить більше 20 років.

Те, що Андрій Овсієнко до цього часу залишався суддею Волинського апеляційного суду, він відображав у деклараціях про майно і доходи. Однак, заробітну плату отримував лише як член, а згодом і голова Вищої ради правосуддя. За 2019-й рік – 3 мільйони 552 тисячі, у 2020 році – 1 мільйон 894 тисячі гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Онкохворі нехай зачекають»: керівник громади під Луцьком розповів, чому отримує 70 тисяч гривень (ВІДЕО)

Задовольнивши 11 березня заяву про відставку Вища рада правосуддя роз’яснила, що Андрій Овсієнко, відповідно до законодавства, залишиться головувати у ВРП.

Андрій Овсієнко не єдиний волинянин у ВРП. На XVIII з’їзді суддів України 10 березня 2021 року до цього органу суддівського врядування обрали Інну Плахтій з Луцького міськрайонного суду.

Нагадаємо, дещо раніше Вища рада правосуддя відмовилась відкривати дисциплінарне провадження відносно голови Турійського районного суду Романа Тітівалова, який на свій день народження на незадекларованій «Audi А6» не розминувся з фурою. Екпертиза виявила у його крові 2,67 проміле етилового спирту. А скаргу до ВРП подавало Державне бюро розслідувань.

А 16 лютого цього року Вища рада правосуддя тимчасово відрядила до штату Волинського апеляційного суду, де донині числився Андрій Овсієнко, його земляка з Камінь-Киширщини Петра Борсука – неатестованого суддю, до якого було чимало питань в Громадської ради доброчесності і Вищої кваліфікаційної комісії суддів України через закриті справи відносно контрабандистів. 

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити