image
 |  146 6 Жовтня 2024 | 15:43

Грабував людей на цвинтарі: волинянин хотів скоротити тюремний термін

Чоловік грабував людей на кладовищі у Нововолинську, коли ті відвідували могили рідних. Уже судимий волинянин привласнив гаманець, сумки і гроші з припаркованої біля цвинтаря автівки. Нині ж він подав апеляцію, бо хоче відсидіти на пів року менше.

Про це йдеться у сюжеті ТРК «Аверс», пише ВолиньUA.

Серед викраденого було чимало: від іконок до золотих прикрас. На цвинтарі сталося шість випадків. Також зафіксували крадіжку речей із дачного будиночку.

Одна з потерпілих у суді розповіла, що її пограбували близько обіду в листопаді 2021 року. Тоді вона прибирала на кладовищі, поставивши свою сумку на лавці. Жінка відійшла на кілька кроків, і коли обернулася, то побачила обвинуваченого, який забрав її сумку. Після того, як вона закричала, обвинувачений почав втікати. Жінка кинулась за ним.

Коли бігла, то на велосипеді їхав чоловік, який, почувши її, також став наздоганяти обвинуваченого. Однак їм це не вдалося, оскільки останній забіг у хащі та зник. Грабіжник вкрав у жінки сумку з паспортом, окулярами, парасолькою та гаманцем.

Нововолинський міський суд призначив чоловіку 4,5 року. Термін відбування покарання рахували з моменту затримання, тобто з листопада 2021 року.

У Волинському апеляційному суді обвинувачений і його захисниця клопотали зменшити строк на пів року, а один із епізодів перекваліфікувати на адмінправопорушення, згідно закону про декриміналізацію крадіжок. Мовляв, сума вкраденого була несуттєвою.

І хоч епізод таки перекваліфікували, апеляційну скаргу суд не задовольнив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У колишнього керівника волинських прикордонників виявили велику суму грошей готівкою

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити