image
 |  5 22 Квітня 2020 | 13:02

Хвали мене, моя губонько: нардеп Гузь витратив 1500 доларів на рекламу у Фейсбук

Народний депутат від Володимир-Волинського виборчого округу, член депутатської групи "За майбутнє" Ігор Гузь у першому кварталі 2020 року зумів витратити майже 1500 доларів на рекламу у мережі Фейсбук, ставши безумовним лідером за цим показником серед місцевих політиків.

Дані про рекламні витрати волинських політиків опублікувала громадська мережа ОПОРА.

Громадянська мережа ОПОРА визначила ТОП-5 публічних сторінок у Facebook за кількістю поширення рекламних повідомлень, пов’язаних із соціальними питаннями, виборами або політикою, у період з 1 січня по 31 березня 2020 року. Всі вони пов’язані із місцевими політиками або із політичними партіями. Такими сторінками виявились: «Косцьов’ят Володимир – депутат Ковельської міської ради Волинської області», «Громадянський Рух «СВІДОМІ», «Ігор Поліщук», «Ігор Гузь – офіційна сторінка», «Волинь.Солідарність». На цих п’яти сторінках було опубліковано 77% рекламних повідомлень від загальної кількості виявлених за цей період.

Найбільшу суму на рекламу у Фейсбуці витратив народний депутат Ігор Гузь. Всього у першому кварталі 2020 року 11 рекламних повідомлень було зафіксовано на сторінці у Facebook «Ігор Гузь – офіційна сторінка». На кожен з опублікованих матеріалів рекламодавець витратив від 0 до 100 американських доларів. Загальна вартість витрат сторінки наразі становить 1486 американських доларів. Реклама таргетувалась переважно на мешканців Волинської області, а рекламувалась переважно виступи народного депутата у Раді, виконання інфраструктурних робіт «за сприяння» нардепа у виборчому окрузі №19, де він був обраний, а також безпосередньо сторінка народного депутата Ігоря Гузя.

Лідером за кількістю реклами у Facebook на Волині виявилась сторінка «Косцьов’ят Володимир – депутат Ковельської міської ради Волинської області», де протягом перших трьох місяців 2020 року було виявлено 25 рекламних постів, пов’язаних із соціальними питаннями, виборами або політикою. Публічна сторінка належить депутату Ковельської міської ради із фракції «Українське об'єднання патріотів – УКРОП» Володимиру Косцьов'яту.

21 рекламний матеріал був виявлений за цей же період на сторінці «Громадянський Рух «СВІДОМІ». Уся реклама була позначена як політична і оплачена. Кожен рекламний пост вартував рекламодавцю від 0 до 99 американських доларів. Загальні витрати сторінки становлять 473 американські долари.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Начальника поштового відділення на Волині судитимуть за привласнення 43 тисяч

На сторінці «Ігор Поліщук» у Facebook за такий самий період було виявлено 19 рекламних матеріалів. Сторінка належить раднику Луцького міського голови, депутату Луцької міської ради із фракції «УКРОП» Ігорю Поліщуку. Вартість кожного опублікованого рекламного повідомлення становила від 0 до 100 американських доларів. Загальні витрати сторінки – 355 американських доларів.

Серед політичних сил активно рекламувалася сторінка «Волинь.Солідарність». Всі матеріали вартували від 0 до 100 американських доларів. Загальні витрати сторінки – 751 американських доларів.

Решта 23% виявлених рекламних повідомлень були опубліковані на сторінках: «Сила правди» – 9 рекламних публікацій, «Іван Мирка» – 4, «Валерій Стернійчук» – 3, «Анатолій Вітів» – 3, «t1.ua – Твій портал» – 2, «Конкурент – новини Луцька та Волині» – 2, «Taras Shkiter» – 2.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити